Francis van Broekhuizen zingt in een leeg Beelden aan Zee

Francis van Broekhuizen zingt in een leeg Beelden aan Zee

Het zijn vreemde tijden. Normaal gesproken hadden bezoekers in Museum Beelden aan Zee kunnen genieten van de expositie met werk van Germaine Richier. Nu is het museum leeg en is de kunst eenzaam.

Het is nog maar de vraag wanneer er weer bezoekers welkom zijn in het museum. In de tussentijd probeert het museum (net als alle andere musea) creatief te zijn door online de kunst te delen. Bij Beelden aan Zee doen ze dat onder andere met een prachtige video waarin meerdere kunstvormen op een fraaie manier samenkomen. De video is gemaakt door Studio Gerrit Schreurs.

Tosca

Je ziet operazangeres Francis van Broekhuizen tussen de sculpturen van Richie, terwijl ze de aria Vissi d’Arte uit de opera Tosca van Giacomo Puccini zingt. De aria opent heel mooi met de zin “Vissi d’arte, vissi d’amore” wat zich laat vertalen als “Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde“. Liefde en kunst zijn twee zaken die we momenteel heel goed kunnen gebruiken.

Luister naar de bijzondere muziek, volg de vertaling van de tekst via de ondertiteling en geniet ook van de prachtige kunst die je ziet. En laten we hopen dat we snel weer in het echt een museum kunnen bezoeken.

Germaine Richier - Bidsprinkhaan. Foto: Gerrit Scheurs
Germaine Richier – Bidsprinkhaan. Foto: Gerrit Scheurs