Museum Beelden aan Zee presenteert werk van kunstenaar Mart Visser

Mart Visser - Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen presenteert vanaf 9 juli een overzichtstentoonstelling van beeldend kunstenaar Mart Visser. Het museum toont een diverse selectie van sculpturen, reliëfs, schilderijen en installaties.

Hoewel Mart Visser vooral bekendheid geniet als modeontwerper, is hij ook al jaren een gepassioneerd en multidisciplinair kunstenaar. Op intuïtieve wijze maakt hij sculpturen en schilderijen en experimenteert hij met formaten en materiaalgebruik. Net als bij zijn modedesign versterken structuur, reliëf, textuur en techniek het ontwerp.

Menselijke vorm opzoeken

Uitgangspunt voor Marts beeldende kunst is een persoonlijk inlevingsvermogen en het zoeken van raakvlakken met andere kunst, die hij bewondert of hem intrigeert. Daarnaast is het ook een zoektocht naar de menselijke vorm, innerlijke integriteit of authenticiteit. Ieder werk is een reflectie van ontmoetingen. Voor Mart Visser is zijn kunst een ode aan creatie.

De kunstenaar maakt sculpturen van zware materialen, ruwe houtsoorten, stenen en ijzer; met een liefde voor oude, verweerde materialen. Hij stapelt, modelleert met het gewicht en vormt fascinerende objecten. Vervolgens worden die kunstwerken met muzikaal gevoel gegroepeerd, in een ritme, als installatie.

Al zolang Mart Visser een potlood of penseel kan vasthouden, tekent hij hoofden. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. Zijn geschilderde koppen en tronies kenmerken zich door een ruige en abstracte opzet, met een kleurenpalet van nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijs, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

Carrière Mart Visser

Mart Visser (1968) volgde een opleiding aan de Modeacademie Montaigne. In 1992 debuteerde hij met een eerste Haute Couture collectie en in 1995 opende hij in Amsterdam een salon. Vervolgens introduceerde de modeontwerper in 2003 een confectielijn. Sinds 2009 is Visser ook een veelzijdig beeldend kunstenaar. Naast tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen (2014) en Museum aan het Vrijthof in Maastricht (2016), is zijn autonome Artwork gepresenteerd op internationale kunstbeurzen en exposities in galeries en interieur showrooms en opgenomen in de collecties van kunstverzamelaars.

Over Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee is een verborgen schat in de duinen van Scheveningen en richt zich als enige museum in Nederland exclusief op internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Het inspirerende, schelpvormige museumgebouw is ontworpen door architect Wim Quist.

Museum Beelden aan Zee presenteert de tentoonstelling ‘Mart Visser | Sculptures’ van 9 juli t/m 2 oktober 2022. Bij de opening van de expositie lanceert Visser tevens een eerste kunstboek met een impressie van zijn drie ateliers en werkwijze.

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

Mart Visser - Beelden aan Zee

Mart Visser - Beelden aan Zee

Mart Visser - Beelden aan Zee

Mart Visser - Beelden aan Zee

Mart Visser - Beelden aan Zee
Mart Visser – (Foto: Chee Janssen, TK Photography)