IJslandse gletsjer op met de hand beschilderd vliegtuig

nieuw vliegtuig van Icelandairclass=”aligncenter size-full wp-image-76114″ src=”https://e2d4tqnbi82.exactdn.com/wp-content/uploads/Icelandairs-new-livery-Vatnajökull-takes-a-celebratory-flight-over-the-largest-glacial-mass-in-Europe-which-inspired-it.The-plane-joins-the-airlines-transatlantic-fleet.-Find-out-more-Icelandair.com_11.jpg” alt=”nieuw vliegtuig van Icelandair” width=”4096″ height=”2160″ />

IJsland is een prachtig land vol met overweldigende natuur. Het is daarom logisch dat de nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair trots is op het land en dat ook graag toont.

Dat doen ze door de prachtige natuur van IJsland als thema te gebruiken voor het design van hun vliegtuigen. Zo is er al een vliegtuig dat verwijst naar het Noorderlicht en nu is er eentje waarbij de Vatnajökull centraal staat. Dat is de grootste gletsjer van Europa met een oppervlak van 8100 km².

IJsgrot

Geheel met de hand hebben kunstenaars 24 dagen lang gewerkt aan de buitenkant van dit vliegtuig. Hiervoor is 195 liter verf gebruikt. Ook aan de binnenkant is het thema mooi uitgewerkt. De blauwe LED-verlichting wekt de suggestie dat je in een ijsgrot bent, de trolleys hebben het uiterlijk van een ijsberg en zelfs op de koffiebekertjes zie je de Vatnajökull terug.

Wil je een keer aan boord van dit vliegtuig? Op de website van Icelandair zie je precies met welke vluchten je mee kan. De Vatnajökull van Icelandair vliegt vanuit Reykjavik naar zowel Noord-Amerika als Europa. Een mooie service van deze maatschappij is dat je kosteloos 7 dagen over je overstap op IJsland mag doen. Een aanrader!

nieuw vliegtuig van Icelandair

nieuw vliegtuig van Icelandair

nieuw vliegtuig van Icelandair

nieuw vliegtuig van Icelandair

nieuw vliegtuig van Icelandair