IJsland maakt grappen over Facebook’s Meta

Onlangs kwam Mark Zuckerberg met de introductie van Meta, een nieuwe naam voor zijn bedrijf en de aftrap voor ambitieuze plannen om een Metaverse te bouwen. Inspired by Iceland (het IJslands toerismebureau) komt met een eigen alternatief voor Zuckerbergs virtuele wereld: Icelandverse.

In een geweldige video nemen de IJslanders de presentatie van Mark Zuckerberg op de hak. “Chief Visionary Officer” Zack Mossbergsson neemt je mee naar het prachtige IJsland waar je nog echt tastbare ervaringen kunt opdoen. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de IJslandse Zack en Mark Zuckerberg. Ze hebben beide dezelfde emotieloze blik, een voorliefde voor het overmatige gebruik van zonnebrandcrème en delen ook dezelfde houterige motoriek.

100% echt

Het gaat echter vooral om de verschillen tussen de Icelandverse en de Metaverse. Voor de Icelandverse is geen dure headset nodig en je hoeft ook niet bang te zijn dat je data wordt doorverkocht aan adverteerders. IJsland is een grote open wereld waar alles 100% echt is. Van de vulkanen en het noorderlicht tot de vriendelijke bevolking en de fauna van het eiland.

Wij weten wel voor welke wereld we het liefst kiezen. Onze persoonlijke Facebookaccounts hebben we al een tijdje geleden verwijderd en we kunnen niet wachten om weer eens af te reizen naar IJsland.