Guggenheim zet ruim 200 gratis kunstboeken online

gratis ebook
Roy Lichtenstein by Waldman, Diane

Het Solomon R. Guggenheim Museum heeft een mooi cadeau voor de liefhebbers van kunst. Het museum heeft ruim 200 kunstboeken uit de eigen collectie als gratis download beschikbaar gesteld.

In 2012 bracht het Guggenheim ook al 65 gratis boeken uit, waardoor de teller op ruim 250 titels staat. Normaal gesproken zijn kunstboeken behoorlijk prijzig, maar deze kun je geheel kosteloos downloaden als ePub of PDF. Je kunt dus naast een e-reader ook een smartphone of tablet gebruiken om door de boeken te bladeren. Het is misschien wel minder chique dan een luxe koffietafelboek, maar dit biedt liefhebbers wel de kans om mooie boeken in te zien, de kunst te bewonderen en erover te lezen.

Downloaden

Bij de nieuwe selectie zitten onder andere titels over Pablo Picasso, Roy Lichtenstein, Gustav Klimt, Dan Flavin en Toshio Iwai. Downloaden kan via Archive.org. Daar kun je onder andere zoeken op kunstenaar, titel of populariteit en vervolgens kiezen uit de vele downloadopties. Online bladeren behoort ook tot de mogelijkheden.

gratis ebook
Picasso and the war years, 1937-1945
gratis ebook
Gustav Klimt and Egon Schiele by Messer, Thomas M
gratis ebook
oshio Iwai. Photo from Mediascape by Klotz, Heinrich
gratis ebook
Dan Flavin : the architecture of light : Deutsche Guggenheim, Berlin by Flavin, Dan