JAY-Z en Beyoncé trekken bezoekers naar het Louvre

De leeftijd van de gemiddelde museumbezoeker is behoorlijk hoog. Jongere generaties lijken niet echt warm te lopen voor een bezoek. Gelukkig zijn er af en toe mooie uitzonderingen of krijgt een museum onverwachte hulp van buitenaf.

Nederlandse musea proberen jongere bezoekers onder andere te lokken door audiotours in te laten spreken door beroemdheden of door bekende Instagrammers uit te nodigen. Dikwijls zet dit niet veel zoden aan de dijk en soms werkt het zelfs averechts. Bij het Louvre in Parijs hadden ze het geluk dat JAY-Z en Beyoncé het museum wilden gebruiken als decor voor de clip bij hun nummer Apeshit.

Bekijk de kunst in het echt

In de video zie je het beroemde koppel bij prachtige kunstwerken van onder andere Marie-Guillemine Benoist, Jacques Louis David en Théodore Géricault. Heel veel mensen die de clip hebben gezien, willen nu de werken in het echt bekijken. Speciaal hiervoor bedacht het Louvre een 90 minuten durende rondleiding langs de werken uit de clip.

Onderweg leer je alles over de schilderijen en waarom nu juist deze werken door The Carters zijn uitgekozen om te figureren in de clip van Apeshit. In totaal bekijk je 17 kunstwerken tijdens de toer. De zogenaamde Visitor Trail is alleen te volgen op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Dus plan je bezoek aan het Louvre goed in.