KAWS:HOLIDAY strijkt neer in Indonesië

KAWS:HOLIDAY Indonesië
Foto’s © AllRightsReserved. Fotografie: Ryosuke Kosuge

KAWS:HOLIDAY is een project van de Amerikaanse kunstenaar KAWS waarbij hij enorme sculpturen tijdelijk neerzet op bijzondere locaties. In dit geval is de locatie wel extra bijzonder te noemen. Tot en met 31 augustus is de sculptuur ACCOMPLICE te zien bij het tempelcomplex Prambanan.

De tempels op Java komen uit de 9de eeuw en zijn het hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. De naam betekent ‘veel priesters’, wat een verwijzing is naar de vele reliëfs van priesters met lange baarden. Vlak bij dit stuk unieke werelderfgoed ligt momenteel dus een gigantisch roze konijn van 45 meter in de kenmerkende stijl van KAWS. De moderne kunst vormt een wonderlijk contrast met de eeuwenoude architectuur.

KAWS: “Ik ben vereerd dat mijn sculptuur te zien is in Indonesië, waar het publiek ervan kan genieten en een deel kan worden van het levendige culturele landschap van het land. Kunst heeft de kracht om mensen samen te brengen en zinvolle verbindingen tot stand te brengen, en ik ben dankbaar voor de kans om daar via mijn werk aan bij te dragen.”

Bezoekers of liefhebbers die online genieten van dit bijzondere kunstwerk kunnen in de DDTStore terecht voor een passend souvenir.

Prambanan
Jl. Raya Solo – Yogyakarta No.16,
Kranggan, Bokoharjo, Kec. Prambanan,
Kabupaten Sleman, Daerah Istimewa
Yogyakarta 55571, Indonesië

Bron: Hypebeast