KAWS op vakantie in Seoul

KAWS:HOLIDAY

Kunstenaar KAWS is neergestreken in het Zuid-Koreaanse Seoul. Speciaal voor de zomervakantie laat hij een sculptuur dobberen in Seokchon Lake.

Dit meer is te vinden in een park middenin de stad, een geliefde plek voor ontspanning op warme zomerdagen. Dat is dan ook precies wat de sculptuur KAWS:HOLIDAY doet. Deze 28 meter lange versie van de Companion van KAWS drijft onbezorgd op het water van het meer.

Reis rond de wereld

Het drijvende kunstwerk blijft een maand in Seoul, waarna KAWS het meeneemt op een reis over de wereld. Volgens de kunstenaar is KAWS:HOLIDAY een ode aan het niets doen. Mensen nemen steeds minder de tijd om lekker met de ogen dicht even te ontspannen en alles te vergeten.

Bovendien is het volgens KAWS belangrijk dat kunst in het openbaar te zien is. Niet iedereen stapt zomaar een museum binnen, daarom is het goed dat kunst dan zelf de mensen opzoekt. Tot 19 augustus kan dat dus in Seoul. Op de oevers van het meer kun je terecht bij een pop-up store waar zomerse accessoires als badlakens en t-shirts worden verkocht.

KAWS:HOLIDAY

KAWS:HOLIDAY

KAWS:HOLIDAY

KAWS:HOLIDAY

KAWS:HOLIDAY

Foto’s: Hypebeast.kr