Opening Reflex, the Residence, Amsterdam met KAWS

Reflex Amsterdam
©KAWS – Along the Way, on view at Reflex, the Residence, Amsterdam (Photography: Petra and Erik Hesmerg)

Reflex Amsterdam opent op 26 juni de deuren van een tweede locatie: Reflex, the Residence. Het wordt een multifunctionele ruimte waar creatie, inspiratie en experiment centraal staan. De opening wordt gevierd met een sculptuur van KAWS.

Reflex, the Residence bevindt zich in een voormalige woonhuis aan de Lijnbaansgracht. Het pand is getransformeerd tot een eigentijdse en strak vormgegeven ruimte, waarvan het hoge plafond twee verdiepingen overstijgt. Er is een plek ontstaan die zich perfect leent voor de presentatie van driedimensionale kunst en grote schilderijen. De locatie is overigens op steenworp afstand van de bekende galerieruimte aan de Weteringschans.

Ontmoetingsplek voor kunstenaars

Er is gebouwd aan iets bijzonders. De nieuwe locatie heeft onder andere een belevingsgerichte expositieruimte en een bibliotheek. Met deze plek wil Reflex ook een gelegenheid creëren waar mensen uit de creatieve sector elkaar kunnen ontmoeten. Kunstenaars uit allerlei disciplines kunnen er inspiratie delen, kunst bespreken en nieuwe ideeën voor een samenwerking met de galerie ontwikkelen.

Artist in residence

Daarnaast doet de locatie aan de Lijnbaansgracht dienst als een intieme residentie met atelier waar kunstenaars een korte periode kunnen verblijven om samen met de galerie te werken aan speciale projecten en exposities. Door de ligging, midden in het bruisende centrum van de stad, biedt Reflex, the Residence kunstenaars de kans om Amsterdam in zijn meest energieke vorm te ervaren.

Opening met sculptuur van KAWS

Galeriehouder Alex Daniëls is zeer verheugd om de nieuwe ruimte te openen met de metershoge houten sculptuur Along the Way van de Amerikaanse kunstenaar KAWS. Een grotere versie van dit werk is opgenomen in de permanente collectie van het Brooklyn Museum in New York. Daarnaast is een groot exemplaar tijdens ArtZuid 2015 tentoongesteld in de vijver voor het Rijksmuseum. Momenteel staat op precies dezelfde plek overigens weer een imposant werk van KAWS. Dit keer in het kader van ArtZuid 2021.

De expositie duurt van 26 juni tot 31 augustus 2021.

Reflex, the Residence
Lijnbaansgracht 290 hs
1017 RM Amsterdam
Openingstijden: zaterdag van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak

Reflex Amsterdam

Reflex Amsterdam

Reflex Amsterdam

Alle foto’s © Petra and Erik Hesmerg, courtesy of Reflex Amsterdam