Moco Museum onthult kunstwerk van Studio Job

B*LLSH*T CIRCUS van Studio Job voor Moco Museum

Onlangs heeft Moco Museum een gigantisch kunstwerk van Studio Job aan de collectie toegevoegd. Het gaat om een klassieke circuswagen met kaartloket. De opvallende sculptuur is een verwijzing naar de kunstwereld, dat soms ook iets wegheeft van een circus.

B*LLSH*T CIRCUS, zoals het kunstobject heet, ligt in het verlengde van eerdere sculpturale werken van Studio Job, zoals Love Peace Joy voor warenhuis Barneys en Automobile voor Landrover. Twee jaar lang werkte Studio Job aan B*LLSH*T CIRCUS, in opdracht van het Moco Museum.

Reizende tentoonstellingen

Met zijn circuswagen maakt kunstenaar Job Smeets een knipoog naar het reizende karakter van tentoonstellingen. Deze brengen mensen overal ter wereld samen om te shockeren en verwonderen, eigenlijk net zoals een circus dat doet.

Smeets legt uit dat het werk geïnspireerd is door Pipo de Clown, een bekend TV-programma uit zijn jeugd. Deze Nederlandse serie vertelt het verhaal van een clown en zijn familie en vrienden. Allemaal wonen ze in een kleurrijke wagen.

Over het kunstwerk

De buitenkant van de wagen is een mix van materialen als gegoten brons, een herkenbaar element van Studio Job, in combinatie met kostbaar hout, plastic en neon. Het is een opvallende mix tussen oud en nieuw. Ondanks de klassieke vorm van de wagen, is het kunstwerk volledig uitgerust met moderne faciliteiten, zoals verwarming, koeling en twee werkstations voor echte kaartverkoop. De binnenkant van de wagen is net een knus kapelletje, compleet met een handgeverfde sterrenhemel een vlammend hart.

Moco verrast

Het Moco Museum staat inmiddels bekend om verrassende samenwerkingen. De lancering van B*LLSH*T CIRCUS is een voorbode van wat er nog komen gaat. In 2020 zal het Amsterdamse museum twee tentoonstellingen hebben van spraakmakende Nederlandse kunstenaars.

Moco Museum
Honthorststraat 20
Amsterdam

B*LLSH*T CIRCUS van Studio Job voor Moco Museum