De extreem verbouwde Land Rover van Studio Job

land rover studio job

Kunstenaars die een eigen editie mogen maken van een automodel komt vaker voor. Meestal blijft dat bij een aangepaste kleur lak of bekleding en wat typische accessoires.

Tenzij je aan Studio Job vraagt om met een speciaal model te komen. Vanwege het 65-jarig bestaan van Land Rover mochten Job Smeets en Nynke Tynagel aan de slag met een Land Rover Defender. Het eindresultaat is iets dat ze zelf omschrijven als een “pausmobiel voor een Afrikaans stamhoofd”.

Vele gezichten

Een Land Rover is een auto met vele gezichten. Hier in Nederland heeft staat het soms gelijk aan een blinkende PC-Hooft-tractor, terwijl in Afrika afgeragde exemplaren rondrijden die vaak de enige zijn die de slechte wegen kunnen trotseren. Met die tegenstellingen in het achterhoofd is deze versie gemaakt. Wat er allemaal aan de auto is toegevoegd is te veel om op te noemen, maar opvallend zijn de tong die uit de grille steekt, het Amerikaanse Capitool als velg, de enorme gouden hoorn op de motorkap, de glas-in-lood-ramen en de gehaktmolen op het dak.

Vandaag was de onthulling van de auto, waarbij wij aanwezig waren, tijdens de opening van kunstbeurs PAN Amsterdam. Mocht je daar heen gaan, dan zul je de auto direct bij de ingang zien staan.

land rover studio job