Muziektips voor het weekend (deel 136)

The Cool Greenhouse
The Cool Greenhouse. Foto: John Londono

Hallo! Daar zijn we weer met een nieuwe lijst met muziektips. De laatste weken van dit jaar lijken voorbij te vliegen. En nog steeds is er elke week goede, nieuwe muziek te vinden.

Album van de week: The Cool Greenhouse

Er is momenteel een zeer prettig stroom aan interessante post-punk-bandjes uit de UK. Het gevaar loert dat ze allemaal een beetje op elkaar gaan lijken. Gelukkig zijn er ook regelmatig bands die zich weten te onderscheiden. The Cool Greenhouse is daarvan een mooi voorbeeld. Centraal staat de nerveuze praatzang van Tom Greenhouse. Vul dit aan met stuiterende ritmes, gitaarriffs en coole synths en je krijgt een uniek geluid.

Jockstrap

Bij de nieuwe single van het duo Jockstrap heeft Aidan Zamiri een video gemaakt waarin twee rocksterren elkaar treffen in de rechtzaal. Wie goed kijkt zie een cameo van Jamie xx.

Ezra Collective

Deze week was jazzband Ezra Collective te gast bij de Amerikaanse publieke omroep NPR voor een sessie tussen de bureaus van de redactie. De band mixt jazz met Afrikaanse ritmes en invloeden uit hiphop. Fenomenaal middelpunt van de band is drummer Femi Koleoso.

Nieuwe albums

Quadeca

Naast Soundcloud-rappers heb je ook YouTube-rappers. Dit zijn vaak jonge muzikanten die zonder hulp van labels via YouTube proberen door te breken. Daar zit heel veel middelmatige of ronduit slechte muziek tussen, maar af en toe kom je ook artiesten tegen die wel iets unieks of moois maken. De naam van dit moment is Quadeca die naast raps ook sketches en gamevideo’s op zijn kanaal zet. Zijn album I Didn’t Mean To Haunt You is opvallend goed en heeft zelfs Danny Brown als gast.

L.S. Dunes

Na een paar sterke singles komt post-hardcoreband L.S. Dunes ook met een erg goed debuutalbum. Niet vreemd want de band mag met recht een supergroep worden genoemd met leden van Circa Survive, Thursday, My Chemical Romance en Coheed and Cambria aan boord.