Hoera, de poop emoji bestaat 10 jaar

De poop emoji is niet meer weg te denken uit de hedendaagse cultuur. En dan te bedenken dat 10 jaar geleden dat ding nog helemaal niet bestond. Kunstenaar Justin Poulson staat stil bij dit jubileum.

In de afgelopen 10 jaar heeft de poop emoji een eigen plek weten te veroveren in de manier waarop wij communiceren. Ondanks dat we poep over het algemeen vies vinden en er eigenlijk niet over praten, heeft de bijpassende emoji bij velen van ons het hart weten te veroveren. Er zijn bijvoorbeeld kussens en sleutelhangers van de poop emoji te koop.

50 verschillende drollen

Justin Poulson viert de verjaardag van het lachend kakske (zo heet ie in Vlaanderen) met een mooie video. Hierin vertaalt de kunstenaar de iconische vorm naar allerlei andere voorwerpen. Maar liefst 50 verschillende om precies te zijn. Het mooie hierbij is dat alle items die je in de video ziet, door Poulson met de hand zijn gemaakt.

Wist je trouwens dat de poop emoji is gebaseerd op Mr. Hankey uit South Park? Mensen die in de broncode van de emoji gingen zoeken ontdekten de naam : hankey. Dat kan er maar eentje zijn! De poop emoji is dus niet zomaar een drol, maar een heuse kerstdrol.