Refurbished smartphones: is het de moeite waard?

Refurbished smartphones: is het de moeite waard?

Heb je wel eens een refurbished product overwogen in plaats van een nieuwe smartphone of een nieuw elektronisch apparaat voor de volle prijs te kopen? Je doet niet alleen de planeet een plezier, maar je bent ook verzekerd van een goed werkend apparaat.

Als we een nieuwe telefoon willen kopen, vragen we ons vaak af of we niet beter een tweedehands smartphone kunnen kopen om geld te besparen. Het probleem is dat je niet weet of het apparaat goed is gebruikt, of het is gevallen, of het vochtig is geworden en uiteindelijk koop je een nieuw apparaat om verrassingen te voorkomen en om garantie te hebben.

Kortingen van 30 tot 70%

Maar er is een derde economische, ecologische en veilige oplossing: refurbished producten. Het concept is eenvoudig: je betaalt veel minder voor een toestel dat door een gecertificeerde professional is refurbished. Je hebt een bedenktijd van 30 dagen en de smartphones hebben een garantie van 36 maanden! En het beste van alles, je doet ook iets voor de planeet. Maar hoeveel denk je te besparen op een platform als Back Market, een van de grote specialisten in refurbished toestellen? Tussen de 30 en 70% vergeleken met de prijs van nieuw. Zo kun je momenteel een 64GB iPhone SE (2020) vinden voor slechts € 297 ook al staat hij op de Apple-website nog steeds te koop voor € 492, of een iPhone X voor € 349 (in plaats van de € 699 die voor een nieuw toestel wordt gerekend).

MacBooks, stofzuigers, wasmachines…

De ‘refurbished’ business heeft niet alleen betrekking op smartphones, aangezien Back Market ook laptops, huishoudelijke apparaten zoals Thermomixen of door Dyson refurbished apparaten (stofzuigers, haardrogers, enz.) aanbiedt. Het is mogelijk om met iDEAL of met een creditcard te betalen.

Kortom, voordat je overhaaste aankopen doet, denk aan refurbished!