Review: Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story

Han Solo is één van de meest iconische karakters uit Star Wars. De charmante boef heeft nu met Solo: A Star Wars Story zijn eigen film gekregen. Zonder Harrison Ford, maar met de jongere Alden Ehrenreich in de hoofdrol. Vooraf beweerden boze tongen dat deze film waardeloos zou worden, maar dat valt gelukkig mee.

Het Star Wars-universum breidt zich de laatste jaren razendsnel uit. Na jaren van stilte volgen de films elkaar nu op in een stevig tempo. Solo: A Star Wars Story is de vierde film in korte tijd. Smullen voor de fans, maar een misstap ligt op de loer. Solo: A Star Wars Story had alles in zich om de eerste flop te worden, maar na 2 uur in de bioscoop kan ik alleen maar concluderen dat ik me vermaakt heb. Wel met de kanttekening dat de film niet zo geniaal is dat ik hem snel nog een keer wil zien. Solo: A Star Wars Story is een degelijke actiefilm die dankzij de Star Wars-setting boven het gemiddelde uitsteekt.

Han Solo is geen onbekende voor de fans van Star Wars. In A New Hope roepen Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi de hulp van Solo en zijn metgezel Chewbacca in. Zijn ruimteschip, de Millennium Falcon, heeft immers de reputatie de snelste in het universum te zijn. In deze nieuwe film kom je meer te weten over wie Han Solo nu is en waar hij vandaan komt. Ook zie je de eerste ontmoeting met Chewbacca en hoe Han de Millennium Falcon van Lando Calrissian weet te winnen. Genoeg redenen voor de fans om naar de bioscoop te gaan.

Verwijzingen

Om de bioscoopbezoeker te vermaken is er ook een verhaal opgebouwd rondom de geschiedenis van Han Solo. Eerlijk gezegd is dit verhaal niet echt heel bijzonder of spannend. Het is mede dankzij het speelplezier van Woody Harrelson in de rol van boef Beckett en het prima spel van alle andere acteurs dat Solo in dit opzicht de moeite waard is. Gelukkig zit er aan het einde nog een coole twist met verwijzingen naar een oudere Star Wars-film. Hierdoor vergeet je een beetje dat de rest van het verhaal nogal rechtlijnig is. In die twist zit misschien wel genoeg stof voor een cool vervolg op deze film.

Opvallend is dat de film aan het begin zeer somber oogt. Het kleurenpalet is beperkt en actiescènes in het eerste deel lijken te verwijzen naar de Eerste Wereldoorlog. Bruin en donkerblauw voeren de boventoon in Solo: A Star Wars Story. Maar heel af en toe zie je wat fellere kleuren, een gewaagde keuze voor een blockbuster. Het is alsof regisseur Ron Howard bewust heeft gekozen voor deze sobere setting. Alsof hij het verhaal van Han Solo en de rol die hij later speelt niet groter wilde maken dan het geweld rondom The Force en de strijd tussen de Empire en de rebellen. Pas als daar subtiele verwijzingen naar zijn, zie je meer kleur verschijnen in de film. Iets om op te letten als je Solo: A Star Wars Story gaat bekijken in de bios. Het is misschien niet de beste Star Wars-film, maar nog steeds verplichte kost voor de fans en een prima actiefilm voor alle overige bezoekers.
Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story