Fietsen door de Bomen in Belgisch Limburg

Fietsen door de bomen

Het is heerlijk ontspannend om door de bossen te fietsen. In het Belgische Hechtel-Eksel kan dat sinds deze zomer op spectaculaire wijze. Daar is namelijk een fietspad tussen de boomtoppen gebouwd.

Fietsen door de Bomen maakt het mogelijk om vanaf de fiets het bos op een unieke manier te bewonderen. Het pad is vergelijkbaar met de populaire boomtoppaden voor wandelaars. Deze fietsvariant bestaat uit twee cirkels die zorgen dat je met een licht stijgingspercentage van 3 à 4% uiteindelijk op een hoogte van 10 meter uitkomt. Vanaf die hoogte zie je het bos van een heel andere kant.

Route

In totaal is het pad 700 meter lang, maar het maakt natuurlijk onderdeel uit van een langere route. Op de website Bosland.be staan 4 suggesties van routes door de regio waarin je het spectaculaire pad kunt meenemen. Hierbij is het goed om te weten dat Hechtel-Eksel niet ver onder Eindhoven ligt. Zet dus de Twinny Load achterop de auto en ga deze herfst een dag naar Belgisch Limburg. In de herfst is het bos immers op zijn mooist.

Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen