Unieke voorstelling van Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi

Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi

Vandaag is het May the 4th. Dat vraagt om een artikel over Star Wars, dus dat is wat je nu krijgt te lezen. Op zaterdag 27 mei zal een zeer speciale vertoning zijn van Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi, waarbij enkele acteurs uit de film aanwezig zullen zijn. Alle opbrengsten gaan naar Make-A-Wish Nederland.

Deze speciale filmvertoning zal plaatsvinden in Pathé Noord in Amsterdam-Noord. Het is een onderdeel van Star Wars-conventie Echo Base Con. Voor de film moeten apart kaarten worden aangeschaft, zodat de opbrengsten naar het goede doel kunnen gaan. Op de website van Echo Base Con kun je alle informatie vinden én de direct de kaarten kopen. Zoals gezegd zullen acteurs uit de film aanwezig zijn bij de screening en de film inleiden. Dit zijn: Denis Lawson (Wedge Antilles), Mike Quinn (Nien Nunb), Dermot Crowley (Crix Madine) en Caroline Blakiston (Mon Mothma).

Veiling

De film is niet de enige manier waarop Star Wars-fans het fantastische werk van Make-A-Wish Nederland kunnen ondersteunen. Tijdens het reguliere programma van Echo Base Con zal er een veiling zijn met unieke Star Wars-stukken. Dit alles naast het reguliere programma met merchandise, panels, cosplayers en gasten Brendan Wayne (kleinzoon van de legendarische westernlegende John Wayne die momenteel in The Mandalorian speelt), Bonnie Piesse (Attack of the Clones, Revenge of the Sith en de recente Disney+-serie Obi-Wan Kenobi) en Duncan Pow (uit de Disney+-serie Andor).

Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi

Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi