Speel een potje Monopoly met Baby Yoda

Baby Yoda Monopoly

Vandaag is het Star Wars Day (May the 4th) en daar haakt Hasbro heel goed op in met een speciale versie van Monopoly rondom het populairste personage van dit moment. Dan hebben we het natuurlijk over Baby Yoda.

Het grappige is dat Baby Yoda niet zijn officiële naam is, maar dat hij in de serie The Mandalorian op Disney+ gewoon The Child heet. We zullen op het tweede en ook al aangekondigde derde seizoen moeten wachten om antwoord op alle vragen over dit kind te krijgen. Of op het internet op zoek gaan naar theorieën en geruchten over de serie. In ieder geval krijgt The Child zijn eigen versie van Monopoly.

Iedereen een baby

In deze speciale versie mag iedereen Baby Yoda zijn, want elke pion is een andere afbeelding van The Child. Persoonlijk had ik ook best met Kuiil of met Burg willen spelen, maar ik begrijp dat Baby Yoda het makkelijk van ze wint qua populariteit. Hasbro is dus zo slim geweest om te zorgen dat niemand hoeft te kiezen.

De huizen en hotels zijn vervangen door huizen en ‘hideouts’. De kaarten die je moet trekken staan in het teken van Camtono’s (containers waarin kostbaarheden worden verborgen in de serie) of Bounty Puck’s. Wie de serie gezien heeft zal ze zeker herkennen. In september 2020 zal deze versie van Monopoly op de markt komen.

Baby Yoda Monopoly