Een Stormtrooper gemaakt van duizenden punaises

Viking - Stormtrooper

May the 4th be with you! Vandaag, 4 mei, is het internationale Star Wars-dag. Een reden voor veel mensen om de beroemde film(s) te eren. Zo ook het team van Viking Nederland. Zij maakten een Stormtrooper van duizenden punaises.

Bij de creatieve werknemers van Viking, een grote leverancier voor kantoorbenodigdheden, ziet de werkomgeving er nooit lang hetzelfde uit. Steeds bedenken ze weer nieuwe manieren om naar hun producten te kijken. Het kantoor wordt daarom niet gesierd door saaie bureaus en lege muren, maar door kunst gemaakt van Post-its en andere gekkigheden. De nieuwste aanwinst is een vergadertafel die op originele wijze werd voorzien van duizenden punaises.

Creatief met punaises

Het team van Viking had namelijk het idee om de tafel te versieren met een eerbetoon aan een beroemde, klassieke film. Met de komst van de nieuwe Han Solo-film, Solo: A Star Wars Story, was het thema Star Wars snel gekozen. Gelukkig zijn er genoeg Star Wars-fans op kantoor, dus werd het plan meteen goedgekeurd. Het team ging aan de slag en 39 uur en 28.800 punaises verder is het plan geslaagd. Voortaan staat er een geweldige Stormtrooper-tafel te pronken op kantoor. Op het blog van Viking kun je lezen hoe het kunstwerk tot stand kwam (inclusief filmpje!).

Al vaker creatief geweest

Het is dus niet de eerste keer dat Viking met een grappig idee komt. Eerder schreven we al over de verschillende internationale benamingen waarmee het apenstaartje wordt aangeduid, over de diverse ideeën die internationale collega’s hebben bij het idee van een voedzame lunch en over de ode aan Mario van Nintendo door middel van 6223 post-its.

Viking - Stormtrooper

Viking - Stormtrooper

Viking - Stormtrooper

Viking - Stormtrooper

Viking - Stormtrooper