Het strandhuis van rapper Mike D in Malibu

strandhuis in Malibu

Mike D is vooral beroemd als één van de Beastie Boys, maar er is nog een ander ding waar hij goed in is: interieurontwerp. Een mooi voorbeeld daarvan is zijn nieuwe strandhuis in Malibu.

Nu de Beastie Boys er niet meer zijn is Mike Diamond vooral bezig met productiewerk (voor o.a. Portugal. The Man en Slaves) en remixen. Daarnaast ontwerpt hij interieurs en heeft hij ondermeer behang ontworpen. Het spreekt voor zich dat de huizen van Mike D stijlvol zijn ingericht. In 2013 kon je binnenkijken in zijn huis in Cobble Hill, Brooklyn. Nu is het de beurt aan zijn strandhuis in het Californische Malibu.

Modern uiterlijk

Op het terrein stonden oorspronkelijk meerdere gebouwen, een groter strandhuis met drie slaapkamers en een aantal gastenverblijven. Mike D heeft deze samengevoegd tot één mooie ruime woning. Hierbij zijn het dak en de gevel vervangen voor een moderner uiterlijk.

In het interieur voeren helderblauwe vlakken en natuurlijk hout de boventoon. De woonkamer is lekker ruim en er is voldoende plek om in rust muziek te maken. In de kamer met de DJ-set zie je overigens een nieuwe versie van het door Mike D ontworpen behang aan muur. Oorspronkelijk speelde Brooklyn een hoofdrol op het patroon, maar in dit geval is het Malibu geworden. Verder is er veel aandacht voor het betere buitenleven met een mooi zwembad, een opbergplaats voor surfplanken en een buitendouche.

Meer informatie over het huis kun je vinden bij Architectural Digest.

strandhuis in Malibu

strandhuis in Malibu

strandhuis in Malibu

strandhuis in Malibu

strandhuis in Malibu

strandhuis in Malibu

strandhuis in Malibu

Foto’s en video: Trevor Tondro voor Architectural Digest