Unieke rugzak van Antoine Peters voor Eastpak

Antoine Peters voor Eastpak

Ontwerper Antoine Peters heeft voor de tweede keer een tas voor Eastpak gemaakt. Bijzonder aan dit exemplaar is dat de tas van uiterlijk kan veranderen.

De tas is gebaseerd op de lenticular dress van Peters die hij in 2013 ontwierp. Door speciale structuur van de stof van de jurk ziet deze er vanuit verschillende kijkhoeken steeds anders uit. Die structuur zorgde helaas ook dat de jurk niet echt draagbaar is en nu vooral in musea en op exposities is te zien. Bij een rugzak werkt het lenticulaire effect een stuk beter. De stof hoeft immers niet op het lichaam te worden. gedragen.  Door de vouwen in de stof zie je steeds een ander patroon op de tas.

Veiling

Je kunt met recht spreken over een opvallende en bijzondere tas. Wat deze extra bijzonder maakt is dat er maar 1 exemplaar is. Om de eigenaar te worden kun je op 1 december meedoen aan een veiling waarvan de opbrengsten gaan naar Designers Against Aids. Bij de veiling zijn ook nog tassen van andere ontwerpers te koop, maar geen van die is zo bijzonder als dit exemplaar. Ik heb de tas in het echt gezien bij het bureau dat de PR voor Eastpak doet en was echt onder de indruk van het zeer unieke ontwerp.

Antoine Peters voor Eastpak

Antoine Peters voor Eastpak

Antoine Peters voor Eastpak