Vanderven Oriental Art maakt Chinese kunst toegankelijk

Vanderven Oriental Art

Vanderven Oriental Art is gespecialiseerd in oude Chinese kunst. Het internationale familiebedrijf opereert vanuit ‘s-Hertogenbosch. Missie is om de wereld van Chinese kunst toegankelijk te maken voor iedereen.

Vanderven Oriental Art verhandelt hoofdzakelijk Chinees porselein en vroege terracotta objecten uit de Han- en Tang-dynastieën. Het kloppende hart van het bedrijf, dat ook regelmatig aan belangrijke nationale en internationale beurzen deelneemt, is hun galerie in het centrum van de Brabantse hoofdstad.

In een voormalig schoolgebouw uit 1880 laten ze op aantrekkelijke wijze zien hoe mooi oude Chinese kunst kan staan in een eigentijds interieur. De prijzen van de kunstobjecten beginnen bij een schappelijke 100 euro en gaan tot een miljoen. Het aanbod is breed en aantrekkelijk en bedoeld voor zowel incidentele kopers als beginnende of ervaren verzamelaars.

Hoge drempel wegnemen

Zoals gezegd is het een missie van Vanderven Oriental Art om Aziatische kunst transparant en laagdrempelig te maken. Hun kunst moet toegankelijk zijn voor jong en oud, zowel in de eigen galerie als op beurzen, in publicaties en online. Een mooi streven!

Samenwerking met RA. Studio

In het kader hiervan is vorig jaar bijvoorbeeld het evenement Living with Chinese Art gelanceerd. Hierbij werd één van de toonzalen in de galerie getransformeerd tot zitkamer. Dat gebeurde met de hulp van interieurontwerper Reineke Antvelink van RA. Studio. Zij liet hiermee zien hoe je oude Chinese kunst prachtig tot z’n recht kunt laten komen in een hedendaagse setting. Eind november veranderde Reineke opnieuw een ruimte in de galerie. Deze keer werd de boel omgetoverd tot eetkamer. Dit alles in een geheel nieuwe en andere stijl.

Een eigen glossy

Verder heeft Vanderven Oriental Art besloten om een glossy magazine te publiceren. In Eight – Living With Chinese Art laten ze zien dat Aziatische kunst allerlei gezichten heeft en bovendien toegankelijk is. Daarnaast is het bedrijf heel actief op Instagram, Facebook, Twitter en zelfs op het Chinese WeChat. Tot slot is vorige maand een compleet nieuwe website gelanceerd.

Over Van der Ven

In 1968 werd het bedrijf opgericht door Clemens van der Ven en zijn echtgenote Neeltje, onder de naam Vanderven & Vanderven Antiquairs. Na een wereldreis besloten zij zich te specialiseren in Aziatische kunst, met de nadruk op Chinees porselein en vroege terracotta. Sinds 2012 is hun neef Floris eigenaar van het bedrijf en runt hij het samen met zijn vrouw Nynke onder de naam Vanderven Oriental Art. Hun Oosterse kunsthandel behoort, met bijna een halve eeuw ervaring, tot de oudste van Nederland.

Vanderven Oriental Art
Cover Magazine EIGHT 2019
Vanderven Oriental Art
Kamer door RA. Studio (Foto: Marc van Praag)

Vanderven Oriental Art

Vanderven Oriental Art

Vanderven Oriental Art

Vanderven Oriental Art
Floris en Nynke van der Ven