Een smartphone kopen kan op een aantal manieren. Refurbished is daarbij een redelijk nieuwe term die nog niet iedereen bekend in de oren zal klinken. De hoogste tijd dus voor een introductie.
Er zijn verschillende manieren om aan een smartphone te komen. De bekendste is het abonnement met daarbij een zogenaamd gratis toestel. Deze telefoon is echter niet gratis. Je koopt ‘m eigenlijk op afbetaling met een dikke rente erbij en bovendien een registratie bij het BKR. Niet slim dus. Beter is het om zelf een smartphone aan te schaffen en vervolgens een lekker voordelig SIM-only abonnement te nemen.
Vergelijking
Dat is waar de term refurbished om de hoek komt kijken. Om uit te leggen waar deze term voor staat, is het handig om de vergelijking met auto’s te maken. Net als bij een smartphone is het kopen van een auto een flinke investering. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de aanschaf van een splinternieuw exemplaar, maar je kent waarschijnlijk wel de uitdrukking dat je waarde al direct keldert zodra je de straat van de dealer uitrijdt.
Veel mensen kiezen daarom voor een mooie tweedehands auto. De kosten liggen een stuk lager, er is een auto voor elk budget en er is altijd keuze. Je kunt een auto natuurlijk via een (online) advertentie kopen, maar de meeste wagens worden verkocht via een erkende dealer. Dan weet je zeker dat de auto goed is nagekeken en geen gebreken bevat. Waarschijnlijk zit er een nieuwe accu in en is de motor bijgesteld, zodat deze lekker draait. Zo goed als nieuw.
Voordeliger
Precies zo werkt het ook met refurbished smartphones. Je koopt deze bij een erkende verkoper die kan garanderen dat de telefoon zo goed als nieuw is. Alles is uitgebreid gecontroleerd en een zwakke batterij is bijvoorbeeld vervangen door een gloednieuw exemplaar. Het grote verschil met een smartphone die je nieuw koopt is de prijs. Een refurbished iPhone is een stuk goedkoper. Vaak tot wel 40%.
Op zoek naar een nieuwe telefoon voor mijn puberzoon kwam ik dus al snel uit bij Refurbed. Het leven is al duur genoeg en voor een beetje appen, YouTube kijken en gamen is niet perse het nieuwste van het nieuwste nodig. De keuze viel op de iPhone 11. Een model uit september 2019 en dus met nog prima specs aan de binnenkant. Een lekker groot scherm, een goede dubbele camera en een snelle processor zijn allemaal aanwezig.
Boom
Al snel stond er een pakjesbezorger op de stoep met een pakketje waarin de iPhone 11 zat. De verpakking was heel basic en behalve de telefoon zat er ook een gloednieuwe oplader en zo’n pinnetjes om je SIM-kaart te verwisselen bij. Ook ontving ik van Refurbed een certificaat waarop stond dat er dankzij mijn aankoop een boom is geplant. Een mooi initiatief. Zo help je de natuur op twee manieren een handje. De iPhone zag er ook uit alsof deze splinternieuw was. Mocht je overigens nog meer geld willen besparen op je aankoop, dan kun je bij Refurbed ook kiezen voor exemplaren waar wat lichte krasjes en/of slijtage op te vinden zijn.
Geweldige batterij
Dan de telefoon zelf: er is natuurlijk al genoeg over gezegd en geschreven bij de release van de iPhone 11, maar zo in het dagelijks gebruik valt mooi op hoe goed deze iPhone is. De Apple A13 Bionic Chip maakt het toestel razendsnel, ook als je aan het streamen of online gamen bent. De twee 12 MP-camera’s maken meer dan prima foto’s en het scherm is superscherp. Een ander belangrijk pluspunt is de geweldige batterij die echt lang meegaat.
Kortom: aan niets merk je dat je te maken hebt met een iPhone die aan zijn tweede leven bezig is. Dus ben je op zoek naar een nieuwe telefoon en hoef je niet het nieuwste voor het nieuwste. Kies dan voor een prettig geprijsde refurbished iPhone. Deze is vaak tot 40% goedkoper en komt met een proefperiode van 30 dagen en minimaal 12 maanden garantie.