Reuben Wu laat zien wat de iPhone allemaal kan

Reuben Wu - The Inner Landscape
Alle foto’s © Reuben Wu

De foto’s van Reuben Wu herken je uit duizenden. Al jaren weet hij ons enorm te boeien met zijn dramatisch verlichte landschappen. Hierbij maakt hij altijd gebruik van de beste apparatuur op de markt. Bij Apple zagen ze daar wel een uitdaging in en ze vroegen Wu om een serie te maken met de nieuwe iPhone15 Pro Max.

Op de foto’s kun je zien dat Reuben Wu er zeker in is geslaagd om prachtige beelden met het vlaggenschip van Apple te schieten. Om dit te bewerkstelligen koos hij wel voor kleinschaligere landschappen dan dat we van hem gewend zijn. Wat we zien op de foto’s zijn rotsformaties die in het donker van de nacht worden beschenen met onaards aandoend licht. Vaak gebruikt de fotograaf hiervoor drones die zijn voorzien van een sterke lamp.

In een verklaring op Instagram zegt Wu het volgende over dit project: “Veel van de landvormen die ik belichtte, waren erg ver weg en enorm groot. In zekere zin dwong ik de drone om zo ver mogelijk te vliegen om deze schijnbaar onmogelijke epische nachtscène te creëren… Het innerlijke landschap voelt veel intiemer aan, waar ik dichterbij ben, of midden in het onderwerp zit. De scène voelt bijna als een deel van mijn eigen geest.”

Het zijn de tegenstellingen tussen licht en donker en tussen natuur en techniek die ook deze serie van Reuben Wu prachtig maakt. Als je bedenkt dat alle beelden zijn geschoten met een iPhone is het allemaal nog indrukwekkender. Veel smartphones hebben moeite met het vastleggen van plekken die donker zijn of slechts deels zijn verlicht. Hier zie je dat de contrasten prachtig zijn gelukt.

Reuben Wu - The Inner Landscape

Reuben Wu - The Inner Landscape

Reuben Wu - The Inner Landscape

Reuben Wu - The Inner Landscape

Reuben Wu - The Inner Landscape