Allbirds lanceert eigen kledingcollectie

Kleding van Allbirds

Allbirds ken je van de schoenen en wellicht ook van het ondergoed, maar het duurzame merk heeft nu ook een eigen kledingcollectie. Deze collectie ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens beter voor onze planeet.

Het is duidelijk dat we echt zuiniger op onze natuur moeten zijn. We zijn ons daar allemaal wel van bewust, maar soms is het lastig om de juiste keuzes te maken. Zoals bij het kopen van kleding. De mode-industrie is enorm vervuilend en vaak is het voor de consument niet duidelijk om te weten te komen welk merk echt duurzaam is.

Bij Allbirds weet je zeker dat over dit onderwerp heel goed is nagedacht. Dat doen ze al een paar jaar met hun comfortabele en duurzame schoenen en nu dus ook met een kledingcollectie. Het is de eerste kledinglijn ter wereld waarbij ieder stuk met z’n koolstofvoetafdruk is gelabeld. Daarnaast is de collectie ook nog eens heel mooi om te zien.

Het fijne aan Allbirds is dat hun ontwerpen altijd lekker minimalistisch zijn en daardoor heel goed te combineren. Daarnaast voelen de stof luxe en comfortabel aan en is de kleding visueel net even onderscheidend. De eerste collectie van Allbirds bestaat uit een t-shirt, een wollen cardigan en jumper en een pufferjas.

TrinoXO™ Tee

Het t-shirt van Allbirds is gemaakt van een bijzonder nieuw materiaal: XO™. Dit is gemaakt van een vezel uit een natuurlijke bron van afgedankte schelpen uit de zee. De chitosan uit deze schelpen heeft unieke eigenschappen, waardoor je kleding langer draagbaar blijft zonder afhankelijk te zijn van grondstoffen zoals zink of zilver. Een klassiek ontwerp in een modern en duurzaam jasje.

Wool Cardi + Jumper

De truien van Allbirds zijn gemaakt van duurzaam verkregen, ZQ-gecertificeerde, Nieuw-Zeelandse merinowol. De cardigan en trui zijn een uitbreiding van Allbirds’ unieke kijk op minimalisme: licht oversized met een breistructuur en kenmerkende designdetails.

Wool Puffer

Het laatste stuk uit de collectie is het duurzame antwoord op de klassieke pufferjas. Dit soort jassen zit erg fijn, maar vaak worden ze niet echt milieuvriendelijk gemaakt met synthetische stoffen op basis van olie, giftige waterafstotende stoffen op basis van fluor en dieronvriendelijke donsvulling. Allbirds doet het radicaal anders. De buitenkant is vervaardigd van een mix van merinowol en tencel met een fluorvrije, duurzame waterafstotende afwerking (DWR) om je droog te houden. In plaats van traditionele of synthetische donsvulling is deze jas gevuld met een innovatief alternatief van tencel en gerecycled polyester.

De kledingcollectie van Allbirds is te koop via de website van het merk of in de Allbirds-winkel in Amsterdam.

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds

Kleding van Allbirds