Allbirds maakt ook comfortabel ondergoed

Allbirds boxer

Allbirds ken je waarschijnlijk van de uiterst comfortabele en duurzame schoenen, maar wist je dat ze sinds kort ook ondergoed in het assortiment hebben? En dat deze net zo comfortabel en duurzaam als de schoenen zijn?

Wij kregen van Allbirds de Men’s Trino™ Boxer Brief opgestuurd om te testen voor een artikel. Bij het uitpakken van het doosje (van gerecycled materiaal) valt er direct iets op: hoe licht en dun de stof van de boxershort is. Dit is te danken aan een materiaal dat Allbirds speciaal voor hun ondergoed heeft ontwikkeld.

Tweede huid

Dat materiaal heet dus Trino en is gemaakt van een combinatie van eucalyptusvezels en merinowol. Dit zorgt ervoor dat de boxer zacht en vochtafdrijvend is en bovendien beter voor het milieu dan reguliere boxers en onderbroeken. Bij het aantrekken merk je dat de stof ook fijn is op de huid en beschikt over precies de juiste elasticiteit. De boxer zit als een tweede huid zonder strak aan te voelen.

Ook na een lange dag zit de Men’s Trino™ Boxer Brief nog goed. Bij andere boxers heb ik wel eens last dat de pijpen opkruipen, een irritant gevoel. Bij deze boxer heb ik daar geen last van. Ook om ’s nachts in te slapen is deze onderbroek van Allbirds erg fijn. Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb gevonden.

CO2-neutraal

Naast het comfort is het voor mij persoonlijk ook belangrijk dat de (onder)kleding die ik koop en draag milieuvriendelijk is. De Trino™ Brief is CO2-neutraal gefabriceerd. Een heel erg prettige bijkomstigheid, maar natuurlijk alleen belangrijk als de boxer ook goed zit. En dat doet ie.

De Allbirds Men’s Trino™ Boxer Brief is te koop via de website van Allbirds of in hun winkel in Amsterdam. Je kunt kiezen uit de maten S t/m XXL en er zijn 4 verschillende kleuren. De verkoopprijs is €28. Ook heeft Allbirds een uitgebreid aanbod ondergoed voor vrouwen in de collectie.

Allbirds ondergoed