Schoenenmerk Allbirds opent winkel in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Vorig jaar maakten we kennis met Allbirds. Dit schoenenmerk is al enorm populair in de VS en Australië en gaat nu Nederland veroveren. In een nieuwe winkel in Amsterdam kan iedereen de zeer comfortabele schoenen passen en uitproberen.

Allbirds is op een aantal vlakken anders dan reguliere schoenmerken. Het bedrijf uit San Francisco heeft als missie het maken van goede schoenen met een duurzaam karakter. Zo zijn de zolen bij Allbirds gemaakt van suikerriet in plaats van kunststoffen op basis van petroleum. Het bovenwerk is al net zo duurzaam, met materialen als merinowol en hernieuwbare eucalyptusvezels.

Gerecyclede materialen

Deze filosofie is doorgetrokken bij de realisatie van de winkel in de Amsterdamse Negen Straatjes. Ook hier is nagedacht over de materialen. Van gerecyclede materialen voor tassen en verpakkingen tot groene energie voor de LED-verlichting. In de winkel kun je niet alleen de schoenen bekijken en passen, maar ook alles te weten komen over de materialen waarvan ze zijn gemaakt.

Niet alleen op het gebied van duurzaamheid is Allbirds bijzonder. De schoenen zitten ook nog eens ongelofelijk lekker. Als je ze aantrekt, wil je ze nooit meer uitdoen. Naast reguliere schoenen heeft Allbirds sinds kort ook een hardloopschoen. Deze is gemaakt van dezelfde duurzame materialen en krijgt uitstekende recensies.

Schoenveters

In de Amsterdamse winkel van Allbirds zal tevens een unieke schoen te koop zijn die exclusief is voor Amsterdam: de Dutch Canvas. Ook zijn er speciaal voor Nederland 3 verschillende schoenveters ontworpen: eentje in felroze als verwijzing naar de wereldberoemde Keukenhof, een zachte karameltint als knipoog naar stroopwafels en een donkerblauwe kleur als referentie naar de bekende Amsterdamse grachtenpanden.

Om de komst van de nieuwe winkel te vieren, plaatst Allbirds in het weekend van 3 en 4 juli overal in Amsterdam planttowers met luchtzuiverende planten van de prachtige plantenwinkel Wildernis. In deze torens met planten zit ook nog een verborgen kaart die je naar unieke plekken in de stad stuurt.

Allbirds
Hartenstraat 15
1016 BZ Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam

Winkel van Allbirds in Amsterdam