Naturvillan bouwt een zelfvoorzienend en duurzaam huis

Naturvillan
Foto’s: Marcus Eliasson, courtesy of Naturvillan

Naturvillan is een Zweeds bedrijf dat huizen bouwt met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Een van de nieuwste huizen die ze verkopen is Atri. Deze is geheel zelfvoorzienend en ziet er prachtig uit.

De eerste Atri staat in het natuurgebied Sikhall, iets ten noorden van het Zweedse Vänersborg, vlak bij de oevers van het Vänermeer. De driehoekige vorm van het huis past perfect bij de vele coniferen die hier groeien. Opvallend aan het huis is dat het veel wegheeft van een kas vanwege de grotendeels glazen structuur aan de buitenkant. Binnenin vind je een houten constructie met woonvertrekken.

Eigen waterbron

Zonnepanelen zorgen in de zomer voor elektriciteit en warm water. Voor de winter is er een houtkachel. Voor noodgevallen en bij extreem weer is er een mogelijkheid om een externe krachtbron te gebruiken, maar als de bewoners zuinig zijn met stroom- en waterverbruik moet het mogelijk zijn om alleen de panelen en de kachel te gebruiken. Het huis heeft een eigen waterbron. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het feit dat er zo min mogelijk verspilling is.

Mocht je interesse hebben? Deze versie van de Atri in Zweden staat te koop.

Naturvillan

Naturvillan

Naturvillan

Naturvillan

Naturvillan

Naturvillan

Naturvillan