Enorme bloemenmuur in het Amsterdamse Vondelpark

Mooiwatbloemendoen
Bloemenmuur in het Vondelpark

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bloemen een positief effect op ons hebben. Mooiwatbloemendoen.nl verzint daarom allerlei fleurrijke acties om ons leven op te vrolijken. Het nieuwste initiatief is een reusachtige bloemenmuur in het Vondelpark.

Van donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni 2019 wordt het beroemde park in de Amsterdamse binnenstad opgefleurd door een meterslange muur vol bloemen. De muur is bedoeld om het gevoel van verbondenheid tussen mensen te vergroten. In onze huidige maatschappij hebben we namelijk steeds minder echt contact, terwijl we hier eigenlijk grote behoefte aan hebben. Wat is er dan mooier om de connectie tussen mensen te vergroten met bloemen?

Speciale rol voor bloemen

Bloemen spelen vaak een zinvolle rol in het alledaagse leven. Je geeft ze cadeau om iemand te feliciteren, of wanneer iemand een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ook doen bloemen het goed om excuses aan te bieden bij een ruzie of om te troosten bij verdriet. Of gewoon, om jezelf te verwennen. De conclusie is dat bloemen veelal een speciale functie hebben bij het verbinden van mensen.

Symbool voor een échte behoefte

Zoals gezegd hebben bloemen een direct effect op hoe we ons voelen. Uit onderzoek blijkt dat ze de productie van gelukshormonen als dopamine en serotonine stimuleren en zo onze stemming bepalen. Kom dus naar het Vondelpark om een prachtige bloem uit de muur te pakken en te genieten van al dat moois. Laat dan ook meteen een briefje met een wens achter! Volgens Mooiwatbloemendoen.nl staan de bloemen stuk voor stuk symbool voor alles waar we meer van nodig hebben: meer samen, meer liefde, meer verbeelding, meer moed, meer lol, meer wonder.

Mooiwatbloemendoen
Meer lol met bloemen!
Mooiwatbloemendoen
Meer moed met bloemen
Mooiwatbloemendoen
Meer liefde met bloemen
Mooiwatbloemendoen
Meer verbeelding met bloemen
Mooiwatbloemendoen
Meer samen zijn met bloemen
Mooiwatbloemendoen
Meer wonder met bloemen