Affordable Art Fair strijkt weer neer in Amsterdam

Affordable Art Fair Amsterdam

Van 2 tot 5 november vindt in de Amsterdamse Kromhouthal de twaalfde editie van de Affordable Art Fair plaats. Hedendaagse kunstenaars, jong talent en gevierde namen, tonen hun werk en bieden het direct aan tegen betaalbare prijzen. Voor je het weet loop je dus naar buiten met een nieuw kunstwerk onder je arm.

De Affordable Art Fair blijft na al die jaren een mooi concept. Het toegankelijke karakter van de beurs zorgt ervoor dat hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar wordt gemaakt. Vanwege de laagdrempelige en ontspannen sfeer is de beurs keer op keer een groot succes. Het terugkerende evenement vindt, naast Amsterdam, plaats in meerdere steden wereldwijd.

Kromhouthal in Noord

Terug naar de Kromhouthal. Begin november wordt deze industriële hal in Amsterdam Noord tot de nok toe gevuld met het werk van hedendaagse kunstenaars. De kunstwerken worden gepresenteerd door 67 nationale en internationale galeries. Voor een bedrag variërend tussen de 100 en de 6000 euro neem je echte kunst mee naar huis.

Uitstelgedrag mag

Mocht je er na een rondje wandelen nog niet uit zijn, of twijfel je over de aanschaf van een kunstwerk? Dan kun je op de beurs zogeheten re-entry tickets afhalen. Daarmee kun je de beurs op een ander moment nogmaals bezichtigen. Wie weet om je dan wel tot een aanschaf.

Personal Shopper Service

Mocht het je op voorhand al lastig lijken om een passend kunstwerk te vinden, dan kun je dit jaar voor het eerst gebruik maken van de Personal Shopper Service. Voor het bedrag van 25 euro gaat iemand op pad met jouw persoonlijke aanwijzingen en het gekozen budget. De shopper selecteert vervolgens enkele stukken waarvan hij of zij denkt dat ze goed bij je passen. Voor deze persoonlijke dienst dien je je wel van te voren in te schrijven.

Extra’s

Om de beurs nog aantrekkelijker te maken, is er ook randprogrammering in de vorm van ArtTalks en ArtTours. Over kunst raak je eigenlijk nooit uitgepraat. Tijdens de ArtTalks kun je daarom spreken met professionals en tegelijkertijd vragen aan ze stellen. Een mooi gespreksonderwerp is bijvoorbeeld de onderhoud van een nieuw kunstwerk. En daarnaast zijn er dus ArtTours te volgen. Kleine groepen krijgen een rondleiding over de beurs, inclusief koffie en cake!

Kids Curated Awards

Zoals gezegd is de Affordable Art Fair zeer toegankelijk. Dit geldt eveneens voor kinderen. De combinatie kunst en kinderen vinden ze goud waard. Daarom is de toegang voor kids t/m 16 jaar helemaal gratis. Onder begeleiding lopen een kinderjury en een ander clubje een rondje over de beurs op 2 en 3 november. De kinderen gaan dan op zoek naar hun favoriete werken. De winnende kunstenaars krijgen vervolgens een Kids Curated Award uitgereikt.

Affordable Art Fair
2 t/m 5 november 2017

Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
Amsterdam

Affordable Art Fair

Affordable Art Fair Amsterdam
All You Can Art – schilderij van HC OHL (2014), voor €850,-
Affordable Art Fair Amsterdam
Galerie Amart – schilderij van Dian Petrov (2017), voor €450,-
Affordable Art Fair Amsterdam
Galeria M – glasobject van Monika Rubaniuk (2017), voor €850,-
Affordable Art Fair Amsterdam
Kitai Kikaku – werk op papier van Fumie Onuki (2015), voor 1000,-
Affordable Art Fair Amsterdam
Noordermeer Kunst – glasobject van Gert Bullee (2015), voor €900,-
Affordable Art Fair Amsterdam
SBK Kunstuitleen & Galerie – litho van Fons Haagmans, voor €650,-
Affordable Art Fair Amsterdam
Sille Galerie & Kunstuitleen – foto van Barend Houtsmuller, voor €960,-