Video: Danger Mouse – Chase Me (met Run The Jewels en Big Boi)

De coolste film die je deze zomer in de bios ziet is Baby Driver. In de film speelt muziek een belangrijke rol, dus het leek ons een goed idee om een muziekclip te laten zien in plaats van de trailer.

Baby is chauffeur voor bankovervallers en andere criminelen. Hij is degene die zorgt dat de opdrachtgevers snel wegkomen en uit de handen van de politie blijven. Zijn handelsmerk is naast de soepele rijstijl de dopjes in zijn oren. Voor regisseur Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Scott Pilgrim) een mooie manier om de film vol te proppen met aanstekelijke muziek.

Nederlandse bands

De soundtrack van de film is dus minstens zo veel de moeite waard als de film zelf. Er staan klassiekers op van Jon Spencer Blues Explosion, Beck, The Beach Boys en hits van de Nederlandse bands Focus en Golden Earring. De afsluiter van de soundtrack is een nieuwe track van producer Danger Mouse. Hij riep de hulp in van bevriende rappers Run The Jewels en Big Boi (van Outkast).

Bij dat nummer Chase Me is een explosieve video gemaakt die goed de sfeer van de film weet te vangen, maar dan zonder spoilers te bevatten. Dat laatste komt namelijk behoorlijk vaak voor in trailers. Baby Driver is een film die je echt moet gaan checken in de bioscoop.