Muziektips voor het weekend (deel 123)

Panda Bear & Sonic Boom
Panda Bear & Sonic Boom
Foto: Ian Witchell

Hartje zomer zijn de nieuwe releases vaak op één hand te tellen, maar toch zit er deze week behoorlijk wat goede muziek tussen. Dit bloedhete weekend luisteren we naar onder andere Panda Bear & Sonic Boom, Black Thought & Danger Mouse en Osees.

Album van de week: Panda Bear & Sonic Boom

Panda Bear ken je wellicht van Animal Collective en Sonic Boom van Spacemen 3. Samen hebben ze een album opgenomen waarin ze hun liefde delen voor muziek uit de jaren ’60. Reset staat vol met nummers die prachtig zijn opgebouwd uit samples van nummers uit die tijd. Het resultaat klinkt alsof Brian Wilson ten tijde van Pet Sounds een laptop met moderne muzieksoftware had. De muziek op dit album is zowel gelaagd als zeer makkelijk in het gehoor liggend, een knappe prestatie.

Rosalía

In haar nieuwste video weet Rosalía perfect het vakantiegevoel samen te vatten. Regisseur Mitch Ryan schoot de beelden op het strand van Mallorca, waar de zangeres geniet van de zomerse vrijheid te midden van de toeristen en lokale strandgangers.

Moby & Serpentwithfeet

always centered at night is een interessant project van Moby waarbij hij door hem gewaardeerde zangers vraagt om samen een nummer te maken. Dit keer is dat Serpentwithfeet.

Nieuwe albums

Danger Mouse & Black Thought

Zet een ijzersterke producer en een van de allerbeste rappers bij elkaar en je krijgt: Cheat Codes. Beide heren werken op dit album op de toppen van hun kunnen. Geweldige muziek met samples van bijvoorbeeld Gwen McCrae en Hugh Masekela zorgen voor een lekkere old school vibe. Daarover vuurt Black Thought zijn teksten af. Bij deze rapper gaat het niet over bitches of bling, maar over onderwerpen die ertoe doen. Voeg daarbij nog een rij interessante gasten als Reakwon, Run the Jewels en A$AP Rocky en je hebt een album om je vingers bij af te likken.

Osees

Op elk album lijkt de band Osees zich net even anders te noemen. Zo zagen we eerder al de bandnaam Thee Oh Sees of Oh Sees voorbij komen. Nu is het samengevat tot Osees en de krachtigheid die de naam uitstraalt horen we ook terug in de muziek. Lekker smerige en opgefokte garage rock. Perfect voor als je wat energie kan gebruiken op deze lome dagen.