Meow The Jewels is hiphop met kattengeluiden

hiphop en kattengeluiden

Een van de vreemdste projecten uit de geschiedenis van crowdfunding is waarschijnlijk Meow the Jewels, een remix-album van de veelgeprezen hiphop-act Run The Jewels op basis van kattengeluiden.

Het begon allemaal met de release van het geweldige album RTJ2 van Run The Jewels. Dat album is gratis te downloaden van de website van de band. Om er toch wat geld aan te verdienen kun je speciale uitvoeringen kopen zoals het album op vinyl of een t-shirt. Een beetje als grap zijn er ook dure pakketten te koop waarbij je bijvoorbeeld voor de rest van je leven op de gastenlijst staat of dat het duo een weekend bij je komt logeren.

Crowdfunding

Een van de grappigste pakketten was maar liefst 40.000 dollar. Voor die prijs zou Run The Jewels het album opnieuw opnemen, maar dan met beats die zijn gemaakt van kattengeluiden. Omdat de kat zo’n beetje een heilig dier is op internet werd al snel een crowdfunding-actie gestart waarbij het geld in no-time is opgehaald.

Belofte maakt schuld en daarom heeft producer EL-P heel wat tijd doorgebracht in een kattenasiel in New York om geluiden op te nemen. Deze worden gebruikt voor het remix-album Meow The Jewels waar nu het eerste nummer van te horen is. De raps zijn nog intact, maar de beat is, heel knap, gemaakt met alleen maar katten.