Mooi horloge van Louis Vuitton

De kleurrijke Escale Worldtime Minute Repeater van Louis Vuitton

Als je op zoek bent naar een kleurrijk en opvallend horloge van hoge kwaliteit dan is de Escale Worldtime Minute Repeater van Louis Vuitton de beste keuze van dit moment.

Persoonlijk vind ik de meeste dure horloges niet zo heel interessant, maar deze van Louis Vuitton viel bij mij direct op vanwege de vele kleuren in het ontwerp. Bij verdere bestudering blijkt het horloge ook nog eens technisch heel vernuftig in elkaar te steken. Mijn interesse is dan gewekt.

Het opvallendst aan de Escale Worldtime Minute Repeater van Louis Vuitton is de wijzerplaat met de gekleurde iconen. Deze verwijzen naar de 24 verschillende tijdzones. Iedere zone heeft kleuren die er bij passen de afkorting van de bekendste plaats in die zone. Dit alles is met de hand geschilderd in maar liefst 38 verschillende kleuren.

Drie draaiende schijven

Het horloge bestaat uit 3 draaiende schijven die met 1 knop aangepast kunnen worden. De buitenste schijf is voor de tijdzones, de middelste is voor de uren en de binnenste voor de minuten. Om de tijd te lezen kijk je niet naar de wijzers op de klassieke manier, maar de positie van de schijf bij de omhoog staande wijzer.

De Escale Worldtime Minute Repeater zal later dit jaar te koop zijn voor een prijs van waarschijnlijk tussen de 60.000 en 70.000 euro.

De kleurrijke Escale Worldtime Minute Repeater van Louis Vuitton

De kleurrijke Escale Worldtime Minute Repeater van Louis Vuitton