Polar Ignite is het ultieme fitnesshorloge

Sporten met de Polar Ignite

Sporthorloges kunnen goed helpen bij het verbeteren van onze prestaties. De nieuwe Polar Ignite gaat hierin een aantal stappen verder dan slechts het meten van zaken als hartslag en afstand.

Het is ook een heel andere doelgroep dan gebruikelijk waar Polar zich met de Ignite op richt. De andere modellen van Polar richten zich vooral op (semi-)professionele sporters die met behulp van data hun prestaties in kaart willen brengen om zo nog beter te worden. De Polar Ignite is bedoeld voor mensen voor wie sport een serieuze hobby of onderdeel van hun levensstijl is. Het is ook uitermate geschikt voor iedereen die niet aan één specifieke sport doet, maar graag all-round sportief bezig is.

Uitrusten

Natuurlijk houdt de Polar Ignite je hartslag bij (dit doet het horloge zelfs continue) en kun je zien hoeveel stappen je op een dag hebt gezet, maar er is veel meer dan dat. Een belangrijk onderdeel van de mogelijkheden richt zich op rust. Slapen en uitrusten zijn zeer belangrijke factoren als het aankomt op sportieve prestaties. Daarom houdt dit horloge zeer precies je slaapcyclus bij en kan daardoor de volgende ochtend vertellen wat voor soort sport je die dag moet doen.

Door je horloge met de Polar Flow-app te verbinden kun je fantastische statistieken over je slaap bekijken. Enorm interessant en soms ook best confronterend. Zo zie ik in de app dat ik eigenlijk steeds te laat naar bed ga. Vooral op dagen dat de volgende ochtend de wekker gaat. Het mooie aan de combinatie van het horloge en de app is dat je echt enorm veel nuttige informatie kunt inzien. Zeker als je het horloge al wat langer gebruikt.

Ontspannen

Een ander onderdeel dat helpt om uit te rusten is Serene. Dit is een ademhalingsoefening waarbij je leert te ontspannen. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld slecht in slaap kunnen komen of om jezelf even te resetten na een stressvolle dag. Je merkt direct dat je rustiger bent en dat je hartslag flink omlaag is gegaan. Deze opties maken van de Polar Ignite een interessant hulpmiddel voor een gezondere leefstijl.

Als je uitgerust bent, dan lukt sporten beter. Het is interessant om de tips van het horloge te volgen als het gaat om wat voor sport je gaat doen. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor wat je zelf wilt gaan doen of wat er die dag op de planning staat, maar wie luistert naar de wijze raad van de Ignite zal merken dat de prestaties zullen verbeteren. En dat heeft natuurlijk weer positieve effecten op zaken als je gezondheid, uithoudingsvermogen, gewicht en slaap. Het is allemaal met elkaar verbonden en dit horloge is een knap hulpmiddel om hierin een goed evenwicht te vinden.

Sporten met de Polar Ignite
Inzicht in je slaapritme

Ik heb het nu vooral over slapen en uitrusten gehad, iets waarmee de Polar Ignite zich dus weet te onderscheiden, maar ook tijdens het sporten is dit horloge een fijn hulpmiddel. Vooral de onderverdeling van de hartslagwaarden in 5 verschillende zones vind ik handig. Dit zorgt dat ik tijdens intervaltrainingen probeer het maximale te bereiken en tijdens langer durende cardio-oefeningen juist een licht verhoogde probeer op te zoeken. Ook dit levert weer allerlei interessant data op waarin je op behoorlijk gedetailleerd niveau kunt inzoomen. Wat ook opvalt is dat je bij het starten van een activiteit op je horloge kunt kiezen uit enorm veel sporten.

Touchscreen

Qua uiterlijk is gekozen voor een minimalistisch design met een ronde wijzerplaat met touchscreen. Via dit scherm en de knop aan de zijkant is het heel simpel om door alle opties te bladeren. Je kunt kiezen tussen een wijzerplaat met wijzers of met cijfers en er is ook keuze tussen aanvullende info als je huidige hartslag, je trainingen, je laatste slaapscore of informatie over hoe actief je bent geweest.

Alles bij elkaar opgeteld is de Polar Ignite een erg goed sporthorloge met een aantal zeer handige extra’s. Het horloge is te koop voor een prijs van €199. Dat vinden wij een erg goede prijs. Er zijn goedkopere wearables als je alleen maar verbrande calorieën wilt tellen, maar het zijn juist de unieke opties van de Ignite die dit horloge zo bijzonder goed maakt.

Sporten met de Polar Ignite

Sporten met de Polar Ignite
Aanpasbare wijzerplaten

Sporten met de Polar Ignite