Gezond opgroeien met de Schijf van Fief

De Schijf van Fief - Cécile Scheele

In het menu van kinderen ontbreken steeds meer belangrijke voedingsstoffen. Auteur Cécile Scheele heeft daarom De Schijf van Fief geschreven, een praktisch handboek dat ouders helpt in het maken van de juiste keuzes met betrekking tot een gezond voedingspatroon.

Het voedingspatroon van veel kinderen is uit balans door het grote aanbod van bewerkte producten met te veel zout en suiker. Ook trends als lightproducten en plantaardig eten zijn niet bevorderlijk voor hun gezondheid. Kinderen hebben door inname van de verkeerde voeding een grotere kans op het ontwikkelen van welvaartsziekten, zoals diabetes.

Gezondheid in tijden van corona

Daarnaast neemt obesitas onder kinderen verontrustend snel toe. Als gevolg van de coronacrisis is dit zelfs nog erger geworden. Dit omdat het moeilijker is om voldoende te bewegen en consequent te zijn qua gezonde voeding. Een bijkomend probleem is dat kinderen door een onvolledig dieet minder beschermd zijn voor virussen. En laat dat in deze tijd nu extra belangrijk zijn. Door het afgelopen jaar is wel duidelijk geworden hoe kwetsbaar onze gezondheid is.

Knipoog naar Schijf van Vijf

Met De Schijf van Fief stelt Cécile Scheele al deze problemen aan de kaak. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde informatie en geeft praktische tips wat betreft de samenstelling van de dagelijkse voeding. De Schijf van Fief is een knipoog naar de bekende Schijf van Vijf. De schijf is een klok die aangeeft wat je in de ochtend, middag en avond het beste kan eten, en wat beter niet. Als kinderen vroeg kennis maken met een gezond voedingspatroon, dan plukken ze hier de rest van hun leven de vruchten van.

Gevarieerd handboek

Naast adviezen over de samenstelling van de dagelijkse voeding staan er in De Schijf van Fief praktische tips voor alle groeifasen, afgewisseld met besprekingen van experts, recepten, interessante (voorlees)verhalen en inspiratie om je kind bij een gezond voedingspatroon te betrekken. Verder wordt er in het boek ook extra aandacht besteed aan het eetpatroon van de vegetariër. Dit omdat steeds meer ouders ervoor kiezen vlees van het menu te schrappen. Speciaal voor hen is de Veggie Proteïne Index ontwikkeld. Hiermee kunnen ze controleren of hun kind essentiële voedingsstoffen in de juiste verhouding binnenkrijgt. Dit voor een optimale groei.

De Schijf van Fief is maar liefst 328 pagina’s dik en kost € 29,90. Het handboek is o.a. verkrijgbaar via schijfvanfief.nl.