Eet jezelf gezond met Gwyneth Paltrow

eet gezond

We moeten zuinig zijn op ons lichaam. Zeker omdat we met slecht eten behoorlijk wat schade kunnen aanrichten. Wil je bewuster en gezonder gaan eten en leven, dan is dit nieuwste kookboek van Gwyneth Paltrow een mooie handleiding.

Gwyneth Paltrow houdt zich steeds vaker bezig met andere zaken dan acteren. Bijvoorbeeld met koken. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de hype rondom avocado op toast van haar afkomstig is. Inmiddels zijn we al heel wat succesvolle boeken verder en draait het nu om clean eating.

Onbewerkt

Paltrow is een groot voorstander van onbewerkt eten. Als je de ingrediëntenlijsten bekijkt van bewerkt voedsel in de supermarkt dan is dat ook helemaal niet vreemd. Er staan vaak chemische bestanddelen op, waarvan niet duidelijk is wat dat met je lichaam doet. Daarom dat er in dit boek alleen maar recepten staan met ingrediënten die bewezen gezond zijn.

Wellicht denk je dat ze hierin een beetje doorschiet, maar wie het boek leest, zal zien dat de recepten stuk voor stuk zeer smakelijk zijn. Voor ons is dat de voornaamste reden om dit boek te omarmen. Het laat zien dat echt gezond eten smakelijker is dan het cliché-matige shot tarwegras.

Interviews

Ea Reset Heal bestaat uit twee delen. Allereerst zijn er de recepten die onderverdeeld zijn in categorieën als Ontbijt, Soep, Vullende recepten, Dranken en Snacks. In het tweede deel volgt wat theorie in de vorm van een aantal interviews. Hier vind je tips & tricks voor als je een detox wilt doen, vet kwijt wil raken of hoe je je bijnieren gezond kunt houden. Je moet zelf maar kijken of dit te zweverig voor je is of dat je wat aan de tips hebt.

Bij elkaar is het een interessant en mooi vormgegeven boek geworden. Er staan verhalen in die je bewust laten nadenken over wat je eet, maar vooral staan er heel veel gezonde en smaakvolle recepten in. Een aanwinst voor elke bewuste thuiskok.