Zo zet je 10.000 stappen in één dag

Kinderen (en volwassenen trouwens ook) bewegen steeds minder. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen voor de gezondheid. Om daar wat aan te doen is Generation Pep in Zweden begonnen met een mooie campagne: DANCE 10000.

Door elke dag 10.000 stappen te zetten, zal je merken dat alles beter gaat. Je conditie gaat vooruit, overgewicht wordt tegengegaan en je mentale conditie zal verbeteren. Hoe je die 10.000 stappen haalt, maakt niet uit. Je mag wandelen, rennen, hardlopen of zelfs dansen. Als je uiteindelijk maar het dagelijkse doel haalt.

Justice

Om dit gezonde streven mooi te visualiseren is er een fijne video gemaakt bij de campagne. Hierin zien we de 9-jarige Lilyana Ilunga dansend en rennend de dag doorkomen. Aan het einde van de dag heeft ze de 10.000 op fraaie wijze aangetikt. In de clip hoor je een remix van het nummer D.A.N.C.E van Justice. Wie goed kijkt, ziet een van de bandleden van Justice (Gaspard Auge) in de clip als dweilende conciërge.

Als aanvulling heeft Generation Pep ook allerlei tips voor kinderen en jongeren bedacht. Deze zijn helaas alleen in het Zweeds. Wil je zelf starten met 10.000 stappen per dag? Begin dan met het gebruikmaken van een stappenteller. Bij voorkeur via een smartwatch of anders je smartphone. Zo kun je heel makkelijk bijhouden hoe ver je al bent.

Het zal aan het begin misschien wat moeite kosten, maar je zult er steeds handiger in worden én al snel ontdek je de vele voordelen. Succes!