Deense hitserie Carmen Curlers komt naar Nederland

Carmen Curlers

Vanaf vrijdag 17 november is bij de VPRO op NPO 2 de Nederlandse première van de Deense televisieserie Carmen Curlers. Deze serie van de makers van Borgen en The Killing was in Denemarken een grote hit. Waarschijnlijk gaat Nederland snel volgen.

In de serie draait het om een revolutionaire uitvinding in de jaren ’60: de krulset van Carmen. Voor deze uitvinding zaten vrouwen vaak urenlang bij de kapper in de krulspelden. Dankzij de Carmen Curlers konden vrouwen plots zelf hun haar krullen in een fractie van de tijd. In de serie kun je zien wat voor impact deze uitvinding had op de vrouwen toentertijd.

Wat Carmen Curlers zo bijzonder (goed) maakt is de manier waarop het verhaal in beeld is gebracht. Naast de unieke decors, kleding en natuurlijk kapsels is er heel mooi gebruik gemaakt van splitscreens, voice-overs en dynamische flashbacks. Hierdoor ziet er lekker veel vaart en dynamiek in de serie.

Arne Bybjerg Pedersen

De serie bestaat uit acht afleveringen en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Centraal staan zowel krulset-uitvinder Arne Bybjerg Pedersen als de vrouwen die profiteren van zijn product. Het is immers de tijd van de grote kapsels, zoals de Beehive van iconen als Jacqueline Bisset, Brigitte Bardot, Jacqueline Kennedy en The Supremes. Dit kapsel was nu plots voor heel veel mensen bereikbaar. Dit alles natuurlijk tegen de achtergrond van de toch al bijzonder enerverende jaren ’60.

Op vrijdag 17 november start de achtdelige serie Carmen Curlers met een dubbele aflevering bij de VPRO op NPO2 (23:10 uur). Het eerste seizoen is vanaf die dag ook volledig te zien op NPO Plus.

Carmen Curlers

Carmen Curlers