Aesop Calming Shampoo helpt bij een droge hoofdhuid

kalmerende shampoo van Aesop

Veel mensen hebben last van een droge hoofdhuid met allerlei nare gevolgen als jeuk en schilfers. Voor mij is de Calming Shampoo van Aesop het eerste product dat hier tegen helpt.

Vaak haalt men roos en een gevoelige hoofdhuid door elkaar. Ik maakte in eerste instantie ook die fout en gebruikte anti-roosshampoos van de drogisterij voor mijn haar. Er was nauwelijks verschil merkbaar. In mijn zoektocht naar een shampoo of ander product dat wel helpt kwam ik uit bij de Calming Shampoo van Aesop.

Factoren

Ik heb al wat meer producten van Aesop in huis dus dit was een best logische stap. Ik gebruik deze shampoo nu zo’n anderhalve week en ik zie een duidelijk verschil. Mijn haar is veel schoner en mijn huid voelt niet meer jeukerig en trekkerig aan. Ik ben zo blij met deze shampoo dat ik graag met lezers deze ervaring deel. Ik ben ongetwijfeld niet de enige met een droge hoofdhuid. Zeker niet als je bedenkt dat er veel factoren zijn die het kunnen veroorzaken: shampoo met te veel zeep, het kleuren van het haar, droge lucht op het werk of hard water zijn enkele veroorzakers.

Aesop Calming Shampoo biedt dus uitkomst. De shampoo heeft als belangrijke ingrediënten salieblad, kamille, citroenmelisse, pepermunt en tea tree. Deze maken niet alleen je haar schoon en fris, maar zorgen ook voor een ontspannen huid. Ik merk echt een verschil. Een fles van 200ml kost 20 euro en een van 500ml 39 euro. Dat is een stuk duurder dan de reguliere shampoo van de drogist, maar voor het verschil in resultaat heb ik zeker het prijsverschil over. Bovendien ruikt deze shampoo veel lekkerder en kan je door het pompje heel handig en zuinig doseren.