De populairste kapsels van de afgelopen 100 jaar

Hoe droegen mannen hun haar in de afgelopen 100 jaar? Het populaire YouTube-kanaal WatchCut maakte een mooi overzicht van populaire kapsels.

Je hebt misschien wel eens een video van WatchCut voorbij zien komen. In die video’s zie je hoe ons uiterlijk de laatste decennia steeds weer veranderd en dat trends komen en gaan. Ook bij kapsels. Of beter gezegd: zeker bij kapsels.

1 kapsel per decennium

Vooral sinds de jaren 60 ligt het tempo waarin trends komen en gaan heel hoog. Natuurlijk komt niet ieder kapsel voorbij, er is gekozen voor 1 per decennium, maar het schetst wel een mooi tijdsbeeld. Wie goed kijkt ziet ook nog wat subtiele grapjes voorbijkomen, zoals de populariteit van cocaïne in de jaren 80.

Het grote verschil tussen de eerdere video’s van WatchCut met vrouwen is dat bij de haartrends van mannen natuurlijk ook baarden en snorren horen. Deze video is dan ook speciaal gemaakt om Movember onder de aandacht te brengen.

Als je goed oplet tijdens het kijken naar de video zie je dat deze onmogelijk in chronologische volgorde gemaakt kan zijn. In de volgende video zie je hoe het er daadwerkelijk aan toeging. Zo zie je onder andere de baard en de snor van het model langzaam verdwijnen.