Dr. Martens brengt ode aan Pride met Fuyuki Kanai

Dr. Martens x Fuyuki Kanai

Als onderdeel van hun voortdurende inzet voor de LGBTQIA+-gemeenschap, heeft Dr. Martens 3 queer kunstenaars gevraagd om aan de slag te gaan met hun wereldberoemde schoenen. De eerste samenwerking is met de Japanner Fuyuki Kanai.

Pride is een vitaal onderdeel van de geschiedenis en cultuur van Dr. Martens. Het merk vindt dit onderwerp niet iets om even een maandje bij stil te staan of in te voeren als bedrijfsverplichting. Dr. Martens hecht er veel meer waarde aan. Het merk wil de LGBTQIA+-gemeenschap ondersteunen, een platform bieden en samen het leven vieren met als thema ‘creativity & community’. Vanuit dit idee werden 3 queer artiesten uitgenodigd om samen te werken. Zij mochten het model 1460 van Dr. Martens gebruiken als canvas om hun creativiteit te uiten.

Op manga geïnspireerde illustraties

Voor de eerste editie van de collectie werkt de schoenmaker samen met de Japanse kunstenaar, illustrator en zine maker Fuyuki Kanai (he/him), die met zijn op manga geïnspireerde illustraties queer-relaties onderzoekt. Fuyuki’s eerdere werk omvat het krachtige ‘Long Way Home’, een verzameling van 3 zines die de veelzijdige aard van queerness laten zien. Zijn doordachte en inclusieve aanpak past heel goed bij Dr. Martens.

Dr. Martens is trots op het creëren van een cultuur die geschikt is voor de 30% van hun werknemers die zich identificeert als lid van de LGBTQIA+-gemeenschap. Fuyuki gebruikt zijn creaties om de giftige concepten van mannelijkheid en schadelijke stereotypen uit te dagen. Een strijd waar Docs trots is om deel van uit te maken.

De Fuyuki For Pride 1460 laars is te verkrijgen via drmartens.com.

Dr. Martens x Fuyuki Kanai

Dr. Martens x Fuyuki Kanai

Dr. Martens x Fuyuki Kanai

Dr. Martens x Fuyuki Kanai

Dr. Martens x Fuyuki Kanai