Goede voornemens voor 2020

goede voornemens

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de kans is groot dat je voor het jaar 2020 één of meerdere goede voornemens hebt. Misschien ben je gestopt met roken of ben je eindelijk aan dat dieet begonnen wat je al maanden van plan was.

Of behoor je tot de grote groep mensen die in januari een abonnement neemt op de sportschool? In dit artikel zetten we de vijf populairste goede voornemens voor je op een rijtje. Wellicht heb je er iets aan, mocht je zelf nog geen tijd gehad hebben om een goed voornemen voor jezelf te bedenken.

1. Afvallen
Of je het nu doet in de vorm van een dieet, meer gaat sporten en bewegen of een combinatie van beide: meerdere kilo’s afvallen staat voor veel mensen op nummer één als het gaat om goede voornemens. Waarschijnlijk heb je in de feestmaand december toch net weer even wat meer gegeten dan de bedoeling was en wordt het nu hoog tijd om die feestkilo’s (en de kilo’s die je al teveel had) kwijt te raken.

2. Stoppen met drinken
Veel mensen kiezen in januari voor ‘Dry January’, ofwel een maand lang geen alcohol drinken. En hoe goed dat initiatief ook is, het zet nog meer zoden aan de dijk als je voor een langere periode stopt met drinken. Of in elk geval stopt met keer op keer te veel alcohol te drinken. Zonder alcohol is het leven echt niet ineens stukken saaier!

3. Stoppen met roken
Roken is ongezond, dat weten we allemaal. Toch rookt gemiddeld 1 op de 5 personen van 18 jaar of ouder in Nederland. Het goede nieuws is dat het er wel steeds minder worden. Stoppen met roken staat dan ook al jarenlang in de top 5 van populaire goede voornemens. Het is voor veel mensen alleen zo lastig om het stoppen met roken ook daadwerkelijk vol te houden. Zeker als ze in lastige situaties terecht komen zoals stress op het werk of vervelende ruzies thuis.

4. Minder geld uitgeven
Heb je het gevoel dat je in 2019 teveel geld hebt uitgegeven? Misschien dat het dan slim is om in 2020 je best te doen om je zuurverdiende geld niet direct over de balk te smijten. Minder geld uitgeven kan je op verschillende manieren doen. Misschien ga je minder vaak shoppen of minder vaak uit eten. Maar ook op andere vlakken kun je financieel voordeel behalen. Zoals je hypotheek oversluiten of gaan verhuizen omdat de rente op dit moment erg laag staat. Laat daarbij dan wel even je maximale hypotheek berekenen, zodat je precies weet wat je mogelijkheden zijn.

5. Meer sporten
Los van het feit dat je wilt afvallen, is een veel gehoord goed voornemen ook om meer te gaan sporten. Afvallen kan daarbij een prettige bijkomstigheid zijn, maar de meeste mensen gaan vooral sporten om zich fitter en beter te voelen. Dus zet die stap richting de sportschool, meld je aan voor een sport die je leuk lijkt of ga thuis zelf aan de slag met deze oefeningen.

Alvast veel succes gewenst met je veranderingsprocessen en zorg dat je je zo lang mogelijk aan je goede voornemens weet te houden!