Dit zijn de grootste interieurtrends van 2022

Dit zijn de grootste interieurtrends van 2022

Een nieuw jaar en dus een nieuwe kans om trends toe te passen in je woning. Ook op het gebied van interieur, meubels en alles wat je in huis kan doen om het leuk en gezellig te maken zijn er veel trends. Ben jij toe aan een nieuwe stijl in je woning of wil je simpelweg de laatste trends volgen? Dan is het goed om elk jaar opnieuw die nieuwtjes in de gaten te houden. Wij zetten de grootste interieurtrends van 2022 voor je op een rij.

Gebruik van duurzame materialen

Duurzaamheid is een thema dat op veel verschillende plekken terug komt, zo ook in het interieur. Er wordt van ons allemaal gevraagd om goed voor jezelf en voor onze aarde te zorgen, en ook bij de keuze van je interieur kun je hier rekening mee houden. De materialen die gebruikt worden bij de ontwikkeling zijn in bepaalde gevallen erg duurzaam, waardoor je je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Denk aan meubels gemaakt van gerecyclede PET-flessen, een eettafel van hout van een volgroeide mangoboom of een stoel die gemaakt is van mycelium leer. Goed om te weten is dat meubels van duurzame materialen ook van hoge kwaliteit zijn, waardoor je net zo lang van je interieur kunt genieten.

Ronde vormen

Een andere trend die in 2022 weer helemaal in opkomst is, is het gebruik van ronde vormen. Ronde vormen geven namelijk een hele moderne en rustige uitstraling, en zijn goed met andere stukken in je interieur te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel, een groot rond kleed of accessoires met ronde vormen er in. Ook in een zitbank worden vandaag de dag steeds meer ronde vormen gebruikt, zodat je bank een hele open uitstraling heeft, in tegenstelling tot een hoekige bank.

Slimme inrichting

Je huis ‘slim’ maken, het klonk een aantal jaar nog als iets wat alleen voor de beter bedeelden was weggelegd, maar tegenwoordig kun je je hele huis op een makkelijke manier slim maken. Denk daarbij aan slimme verlichting die zich aanpast aan jouw ritme, een stoel die je via een app kunt laten aanpassen naar precies die houding die jij prettig vindt of een thermostaat die aangaat als jij onderweg huis bent. Ook elementen in je interieur worden tegenwoordig slim gemaakt. Zo zijn er slimme speakers in de vorm van een schilderij verkrijgbaar. Zo heb je aan de ene kant iets moois om aan de muur te hangen, en heb je tegelijkertijd een fijne speaker aan de muur hangen. Zo combineer je het beste van beide werelden erg eenvoudig met elkaar.

Twijfel je nog welke trends jij wil gebruiken in je interieur? Ga dan vooral veel inspiratie opdoen op internet. Door veel voorbeelden te bekijken en ervaringen van anderen te lezen, krijg je wellicht een beter beeld van hoe jij je interieur voor je ziet. Wij adviseren om wel te werken met een doordacht plan van aanpak. Steeds losse elementen aan je interieur toevoegen kan er voor zorgen dat het niet als een eenheid oogt. In één keer alles op elkaar afstemmen geeft vaak een mooier resultaat.