Heerlijke spa en zwembad aan het Comomeer

Heerlijke spa en zwembad aan het Comomeer
Fotografie: Robert Rieger

Aan het Italiaanse Comomeer is het heerlijk ontspannen. Zeker als je een bezoek brengt aan het deels gerenoveerde Mandarin Oriental Lago di Como in Blevio. De architecten van het Zwitserse Herzog & de Meuron namen de spa en het zwembad op prachtige wijze onder handen.

Blikvanger van dit alles is de infinity pool die op fraaie wijze in het water van het meer is geïntegreerd. Het moderne ontwerp van het zwembad gaat naadloos over in de klassieke architectuur van de omgeving. Vooral de keuze om de randen van het zwembad van glanzend staal te maken is heel geslaagd. Hierdoor weerkaatst het water in het meer én het zwembad tot één geheel.

Ligbedden

Naast het zwembad is een houten terras met ligbedden en parasols. Vanaf daar wandel je naar het NAMI Cafe, waar je kunt genieten van gezonde maaltijden of comfort food met een Aziatische twist. Vanaf daar is het niet ver naar de vernieuwde spa met heel veel faciliteiten. Voor het interieur kozen ze bij Herzog & De Meuron voor Cardoso, een lokaal soort zandsteen die qua kleur lijkt op het water van het Comomeer.

Verder is ervoor gezorgd dat er zo veel mogelijk natuurlijk licht naar binnen valt. Dat komt bijvoorbeeld door grote ramen die zijn omlijst door smalle houten kozijnen. In het zogenaamde natte deel van de spa is daarnaast ook gewerkt met terrazzo, textiel en donker hout. Om een idee te krijgen van hoe mooi het allemaal is geworden, hoef je alleen maar naar de foto’s te kijken. Al is een bezoek brengen natuurlijk altijd nog mooier.

Heerlijke spa en zwembad aan het Comomeer

Heerlijke spa en zwembad aan het Comomeer

Heerlijke spa en zwembad aan het Comomeer