Modern Mourning zet dood en rouw in een nieuw licht

Modern Mourning

De sfeer rondom dood en rouw is in Nederland afstandelijk en ouderwets te noemen. Met Modern Mourning wil Eva Peters hier verandering in brengen. Haar online platform moet steun, inspiratie en praktische informatie bieden op een stijlvolle en taboedoorbrekende manier.

Op 2 november, de Dag van de Doden, is Eva Peters een crowdfunding gestart. Op deze manier wil ze geld inzamelen voor het verwezenlijken van haar droom: het opzetten van Modern Mourning, een nieuw platform waar dood en rouw op een eigentijdse en elegante manier bespreekbaar worden gemaakt.

Achtergrond

Eva Peters is 35 jaar, freelance PR consultant en woont met haar dochter van 2 in Rotterdam. Een aantal jaar geleden kreeg zij te maken met een enorm groot verlies. Kort na elkaar overleden haar beide ouders. Hierdoor werd haar leven compleet overhoop gehaald.

Zoektocht naar troost, herkenning en support

Peters ging destijds op zoek naar verhalen van leeftijdsgenoten die iets soortgelijks hadden meegemaakt. dat bleek helaas een lastige opgave. De gevonden boeken, tijdschriften en websites boden niet waarnaar ze zocht. Ze moest het afscheid van haar ouders organiseren en hoopte inspiratie te vinden, maar de voorbeelden waren veelal onpersoonlijk en ouderwets. Ook zocht ze tevergeefs naar handvatten over hoe ze moest omgaan met rouw.

Het niet kunnen vinden van herkenning, support en troostrijke voorbeelden van een mooie uitvaart zorgde ervoor dat Eva zich nog eenzamer voelde in die verschrikkelijke periode. Was ze dan echt de enige die zo’n groot verdriet meemaakte?

Omgang met het onvermijdelijke

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Het is een onvermijdelijk deel van het leven. Daarom wil Peters een plek creëren waar je steun kunt vinden, waar je je kunt laten inspireren en waar je handige praktische informatie kunt krijgen. Het taboe rondom de dood en rouw is groot. Modern Mourning moet hier verandering in gaan brengen, zodat niemand zich meer onnodig alleen en onbegrepen voelt.

Plan de campagne

Voor het einde van het jaar wil Eva Peters het online platform Modern Mourning lanceren. De productiekosten voor een dergelijke website zijn hoog en daarom is er een crowdfunding gestart. Door het doen van een donatie kan Eva’s droom werkelijkheid worden. Help je mee met de realisatie van dit bijzondere platform?

Modern Mourning
Exclusief gesigneerd boek ‘De dingen die je vergeet’ bij een donatie van €60 – beperkte oplage