Muziektips voor het weekend (deel 116)

Soccer Mommy
Soccer Mommy. Foto: Sophie Mur

Hallo weekend! Laten we genieten van alles waar van te genieten valt. Bijvoorbeeld lekkere muziek. We delen graag met je wat ons de laatste dagen muzikaal op positieve wijze opviel.

Album van de week: Soccer Mommy

Alles valt op zijn plaats op dit album van Soccer Mommy. Ze was al een tijd een veelbelovende naam in die indierock-hoek en met Sometimes, Forever lost ze die beloftes in. Dat doet ze mede dankzij de hulp van Oneohtrix Point Never (aka Daniel Lopatin) die het album produceerde. Hij staat vooral bekend vanwege zijn experimentele elektronische muziek, maar wist met zijn werk voor Dawn FM van The Weeknd te tonen ook gevoel te hebben voor een toegankelijker geluid, al horen we ook af en toe spannende en gekke vondsten.

Eminem & Snoop Dogg

Twee muzikale legendes op één track. Dat roept nostalgische gevoelens op en het klinkt ook nog eens best goed. Het feit dat de video een verkapte reclame is voor NFT’s nemen we daarbij maar voor lief.

Roger Waters

The Wall van Pink Floyd blijft nog steeds een zwaar indrukwekkend album. Roger Waters was deze week op de Amerikaanse televisie met een medley van de nummers The Happiest Days of Our Lives en Another Brick in the Wall, Pt. 2 en Pt. 3. De 78-jarige Waters klonk hierbij nog opvallend fel, al kreeg hij natuurlijk volop hulp van zijn uitstekende band.

Kate Bush

Een van de mooiste muzikale verhalen van de laatste tijd is het onwaarschijnlijke succes van Kate Bush dankzij de Netflix-serie Stranger Things. Op 1 juli is het tweede deel van seizoen 4 te zien en als opwarmertje is een trailer gemaakt waarin Running up that Hill een hoofdrol speelt. Wat je hoort is niet de originele versie van het nummer, maar een remix die gebaseerd op het muzikale intro van de serie.

The Wombats

Nog meer Kate Bush. Dit keer in de vorm van een cover door The Wombats die de enorme hit Running up that Hill coverden voor de Australische radio. En dat doen ze echt heel goed.

Nieuwe albums

MUNA

Wat doe je als je platenmaatschappij je dumpt? Je neemt muzikaal wraak met een ijzersterk album. Voor die route koos het trio MUNA. Hun titelloze album is een aanstekelijke mix van Haim en Taylor Swift met een vleugje dance. Wedden dat er nu mensen met grote spijt zijn bij het vorige label?

Hollie Cook

Hollie Cook kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Haar vader was drummer bij de Sex Pistols en haar moeder achtergrondzangeres bij Culture Club en Boy George. Zelf heeft Hollie vooral een liefde voor zomerse reggae, al noemt ze dat zelf tropical pop.

Joan Shelley

De liedjes voor The Spur lagen al een tijdje op de plank, maar moesten even wachten. Zo kreeg Joan Shelley in de tussentijd een kind en was er de coronacrisis. Nu The Spur uit is, horen we een mooi vervolg op haar voorgaande werk. Intieme liedjes met gevoel voor melodie en goede teksten. Bonus is het feit dat Bill Calahan ook op een nummer meedoet.