Muziektips voor het weekend (deel 15)

Rufus Wainwright

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Rufus Wainwright, Future Islands en Margo Price.

Future Islands

Het is alweer 3 jaar geleden dat Future Islands een album uitbracht. Erg fijn dat er deze week nieuw werk opdook. De band heeft er inmiddels een vierde bandlid bij en klinkt op de nieuwe single For Sure sterker dan ooit. Een geslaagde comeback.

Kid Cudi & Eminem

Twee grootheden uit de rap komen samen op één single. Kid Cudi trapt af, maar Eminem steelt de show. In de ‘lyric video’ bij het nummer hoor én zie je hoe geniaal Slim Shady is met taal. Naast de gebruikelijke grootspraak zegt hij ook nog zinnige dingen over de zaak rondom George Floyd.

Nieuwe albums

Deze week zijn er flink wat album uitgekomen die de moeite van het beluisteren waard zijn. We delen altijd een link naar Spotify, maar luister je liever via een andere streamingdienst, zoek het album daar op. Mocht wat je hoort je bevallen, ga dan naar je lokale platenzaak om het album op vinyl of CD te kopen.

Rufus Wainwright

Na wat uitstapjes richting klassiek is Rufus Wainwright weer terug bij de popmuziek. Het album Unfollow the Rules klinkt zomers en luchtig en net wat minder bombastisch dan we gewend zijn. Alles is prachtig in balans en zeer goed uitgedacht.

Margo Price

Margo Price is een van de vele jonge vrouwen die een frisse wind laat waaien door de countrymuziek. Al is het misschien goed om het label country te laten varen op dit album. Luister zelf maar. Margo Price laat zich niet zomaar in ene hokje stoppen.

Julianna Barwick

Nog zo’n dame die zich niet zo makkelijk een label op laat plakken. Julianna Barwick is misschien nog wel het beste componist te noemen. Haar werk klinkt als mix van ambient en klassiek. Rustgevend, sprookjesachtig en tegelijkertijd spannend en onverwacht. Te gast op dit album zijn onder andere zanger Jonsí en harpiste Mary Lattimore.

My Morning Jacket

Na 5 jaar is er deze week een nieuw album van My Morning Jacket. Niet alle nummers zijn helemaal nieuw, maar wat geeft het.

Asher Gamedze

Jazzliefhebbers komen dit weekend aan hun trekken met het werk van de Zuid-Afrikaanse drummer Asher Gamedze. Samen met een combo dat bestaat uit een bassist, tenorsaxofonist en trompetist laat Gamedze spannende en inventieve free jazz horen. Af en toe hoor je vocalen van zangeres Nono Nkoane.

Lonnie Holley

Wie nog meer experimentele muziek wil, kan terecht bij Lonnie Holley. Hij weet de blues een geheel eigen draai te geven. Mede door zijn unieke stemgeluid en het feit dat Holley zich weinig aantrekt van klassieke songstructuren.