Muziektips voor het weekend (deel 38)

een nieuwe van Paul

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Eminem, Fleet Foxes en Max Richter.

Paul McCartney

Still going strong. Op zijn 78ste komt Paul McCartney met een prima vervolg op de albums McCartney (1970) en McCartney II (1980). Met hoorbaar veel speelplezier nam hij in coronatijd 11 nieuwe liedjes op. De stem van McCartney is helaas niet meer wat het geweest is, maar muzikaal is het allemaal zeer interessant.

Fleet Foxes

Fleet Foxes

Precies op de overgang van zomer naar herfst kwam Fleet Foxes dit jaar met het prachtige album Shore. Op 21 december begint de winter en dat moment grijpt zanger Robin Pecknold aan om een bijzonder concert te geven. Hij zal solo een akoestisch optreden geven vanuit een kerk in Brooklyn, bijgestaan door een koor. Voor $20 koop je een kaartje voor de livestream.

Karen Elson

Karen Elson is naast supermodel (en ex-vrouw van Jack White) ook een uitstekende zangeres. Op de EP Radio Redhead Vol 1 covert ze nummers van ABBA, Robyn, Cher, Elton John en Vera Lynn. In de spaarzame arrangementen die Elson die daar bij koos klinken de liedjes een stuk somberder dan het origineel, maar daardoor niet minder mooi.

Max Richter

Deze week was het de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven. Speciaal hiervoor componeerde Max Richter een nieuw stuk. Hij liet zich hierbij niet alleen inspireren door het werk van Beethoven zelf, maar ook door het eerbetoon van Karlheinz Stockhausen 50 jaar geleden. Zijn Opus 1970 krijgt nu een vervolg met Opus 2020. Dit werk klinkt als een moderne echo van de composities van Beethoven.

Nieuwe albums

Eminem

Eminem verrast met de zogenaamde B-kant van zijn album Music to be Murdered By. Deze toevoeging aan het album bevat 16 nieuwe tracks waarvan eentje met Dr. Dre. Het kan niet tippen aan zijn beste werk, maar Em laat horen dat hij op zijn 48ste nog steeds een van de meest technisch begaafde rappers is.

I Am Oak

Ook I Am Oak uit Utrecht komt met het tweede deel van een album. Al is het muzikaal gezien totaal anders dan Eminem. Odd Seeds (Part 2) staat vol met intieme liedjes die perfect passen bij deze donkere dagen in onrustige tijden. Een album om mee tot rust te komen.

Mayer Hawthorne

Mayer Hawthorne brengt op de valreep een album met sexy soul. Precies zoals je van hem gewend bent. Muziek voor in de late romantische uurtjes van de avond.

Kerstmuziek

Tot slot voor iedereen die op zoek is naar muziek om te draaien in de kerstvakantie hebben we twee afspeellijsten met mooie kerstliedjes.