Muziektips voor het weekend (deel 4)

muziek voor het weekend
Foto: Austin Neill – Unsplash

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we nieuwe muziek van onder andere The Rolling Stones, Travis Scott en Rufus Wainwright.

The Rolling Stones

Laten we beginnen met het meest opvallende nieuws: The Rolling Stones kwamen deze week met een nieuw nummer. Hun eerste eigen werk sinds 2012. Het nummer haakt aan bij de huidige situatie in de wereld. Zo zie je maar dat The Stones anno 2020 nog steeds actueel zijn.

Foo Fighters

Onzekere tijden of een crisis brengen vaak ook muzikanten samen voor het goede doel. De BBC regelde een hele rij gasten voor een cover van Times Like These van de Foo Fighters. De tekst met zinnen als “It’s times like these you learn to live again” had ook nu geschreven kunnen zijn. In de video zie je een grijnzende Dave Grohl omringd door artiesten als Dua Lipa, Chris Martin, Royal Blood, Sean Paul, Bastille, Biffy Clyro, Anne-Marie en Rag N Bone Man. Het lied komt op single uit en de opbrengsten daarvan gaan naar een aantal Britse goede doelen.

Post Malone

Van de Foo Fighters is het maar een kleine stap naar rapper Post Malone. Hij gaat dit weekend namelijk een online concert geven waarin hij zijn favoriete nummers van Nirvana zal spelen. Om 6pm Eastern Time (dat is middernacht in Nederland) op vrijdagavond zal hij te zien zijn via een stream op zijn YouTube-kanaal.

Om in de stemming te komen alvast een Nirvana-cover van een paar jaar geleden.

Travis Scott

Het volgende sprongetje is naar rapper Travis Scott. Zijn zakelijke instinct leidde hem richting Fortnite waar hij gisteren en vandaag een concert geeft. Daarin laat hij een nieuwe track horen, die hij samen met Kid Cudi opnam. In Fortnite zelf kun je skins van Travis Scott kopen en via missies onder andere een wallpaper verdienen.

Naar het eerste optreden keken zo’n 12 miljoen mensen en dat zag er zo uit:

Beastie Boys

Voor nog meer rap moet je inschakelen op Apple TV. Daar staat sinds vandaag de documentaire Beastie Boys Story van regisseur Spike Jonze. De twee overgebleven leden van de band blikken hierin terug op 40 jaar vriendschap en muziek.

Tot slot nog wat nieuwe albums en EP’s die je dit weekend kan streamen.

Rufus Wainwright

Met deze vier liedjes blikt zanger Rufus Wainwright vooruit op zijn nieuwe album dat over een paar weken verschijnt. De liedjes laten horen dat Rufus weer in bloedvorm is en dat zijn stem niet aan kracht heeft ingeboet

Hayley Williams

Ook zangeres Hayley Williams brengt haar nieuwe muziek in geleidelijke stappen uit. Deze week kwam de EP Petals for Armor II uit. De zangeres kennen we vooral van de band Paramore, maar solo is haar muziek ook dik in orde.

Lucinda Williams

Deze dame draait al heel lang mee in de muziekwereld en ze weet zelden tot nooit teleur te stellen. Ook niet op haar nieuwe album.

KeiyaA

We sluiten af met een nieuw talent. KeiyaA uit Chicago maakt ongepolijste R&B met soulvolle teksten met diepgang en een rauwe, zelf ingespeelde begeleiding. Voor de liefhebbers staat er een cover op van Prince. Geen bekend nummer, maar Do Yourself A Favor dat voor het eerst verscheen op een EP van Prince zijn eerste band 94 East.